Zit je vast? Vraag het een Core Developer!

apr
12
2017

Best thing ever; je werkt aan een nieuwe feature voor Magento 2, of lost een bug op in de core en je komt er gewoon even niet uit. Zou toch handig zijn als je een Magento 2 core developer aan kon tikken voor hulp!

Ik zal maar gewoon eerlijk bekennen dat mijn Magento 2 kennis ‘hier en daar’ wat achter loopt en dat de ik me best wel wat zorgen maakte over de PreImagine hackathon in het weekend voor Imagine.

Met andere woorden: ik heb nog wel eens wat issues met Magento 2 lokaal te laten draaien en hoe doe ik ook al weer dependency injection aangezien je die object manager niet mag gebruiken.

Alleen zijn de hackathons dit jaar niet zo maar hackathons meer maar is het een “Contribution Day”. Wat een fancy woord is voor een hackathon waarbij je ook de kans hebt mee te helpen aan Magento core features en Magento 3 M2 Architects stuurt om de nodige kennis over te dragen.

En zo geeft Anton Kril een privé sessie “xDebug breakpoints voor Magento 2” aan de ene tafel, duikt Eugene Tulika in de CLI tools met een andere groep en legt Oleksii Korshenko mij geduldig (props daarvoor) uit wanneer ik ook al weer welke mappen moet legen omdat ik een error krijg.

Een hele dag lang hebben de Contribution Day deelnemers de kans om vragen te stellen aan de Community Engineering Team leden over de code, best practices en de ene na de andere feature met de core te mergen.

Zelf werk ik samen met Laura Folco aan een Magento 2 System Configuration search module die we veel gebruiken in Magento 1 projecten maar missen in Magento 2.

Enorm interessant aangezien we objecten moeten gebruiken die amper in de core zelf worden gebruikt waarbij we af en toe een Architect erbij trekken om uit te leggen wat het beste werkt en hoe zij over onze aanpak denken. Flink wat ge-refactor soms aangezien het altijd beter kan maar vooral een goede learning over hoe je modules maakt, debugged als iets niet werkt zoals verwacht en hoe je gemakkelijk test coverage toevoegt aan je nieuwe features.

18 uur, 10+ Magento 2 Core / DevDocs PRs en een paar liter koffie later sluiten we af met de presentaties. Heel indrukwekkend om te zien hoeveel iets meer dan 50 developers gedaan krijgen in een weekend. En wat is dan de opbrengst?

 1. Feature: CLI command: di:info – PR: https://github.com/magento/magento2/pull/9103
 2. Feature: Search for system configuration – Aparte module voor nu, wordt uiteindelijk een core feature
 3. Issue 2.1: Layout issues logging – PR: https://github.com/magento/magento2/pull/9092  
 4. Feature: Layout issues logging information (in progress) – op het moment nog geen PR voor. Oplossing was wel besproken maar heeft nog wat werk nodig.
 5. Issue: Sitemap generation – PR: https://github.com/magento/magento2/pull/9094
 6. Feature: Layered navigation – Nog geen PR, deze wordt binnenkort aangemaakt. https://github.com/magento/magento2/issues/9096
 7. Feature: honderden code issues met tool opgelost. Nieuw type test voor Javascript toegevoegd – PRs: https://github.com/magento/magento2/pull/9091 , https://github.com/magento/magento2/pull/9093
 8. Feature: URL key generation for import/export (in progress) – nog geen PR voor aangemaakt, zowel het Community Engineering team als de community zelf werkt hier aan door.
 9. Tool: Installation consistency – staat nog uit, niet zeker of hier een PR van komt.
 10. Feature: var/generation reaper. – is uiteindelijk een aparte module geworden, zal niet in de core komen.
 11. Feature: cron jobs scheduler.  – Magento 2 versie van de bekende Aoe Scheduler. Is een aparte extensie
 12. Documentation: tal van PRs verzonden op de DevDocs repo, 3 zijn er ondertussen gemerged
 13. Feature: Changes in import/export functionality. Parser based on file extensions. Ivan Chepurnyi nam et op zichzelf om de import export te verbeteren. Een PR is onderweg.
 14. Feature: Show redefined store configuration – Nog geen PR beschikbaar, is wel onderweg.

 

Bekijk alle losse modules hier: https://github.com/magento-hackathon

 

Op 13 Mei is het tijd voor de Nederlandse Contribution Day in Utrecht. Onder leiding van Igor Miniailo zal een team van Magento 2 Architects samen met de deelnemers features bouwen, modules ontwikkelen en issues oplossen. Klik hier voor de Contribution Day op 13 mei >


Hopelijk zie ik jullie ook daar!

 

Sander Mangel
Coffee addict, lead Magento Developer @ FitForMe & freelance, Scifi fan and allround nerd | co-organizor of @MageStackDay
Sander Mangel
Sander Mangel
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +