X.commerce Innovate 2011

okt
17
2011

Afgelopen woensdag en donderdag werd er in San Francisco de jaarlijkse Innovate Conference gehouden. Normaal voornamelijk gericht op PayPal developers, maar dit keer ook vooral gericht op de wereldwijde introductie van X.commerce.

Dat Magento belangrijk is voor eBay bleek al snel. Er was veel aandacht voor Magento, grote stand, veel eigen sessies en ook tijdens de algemene keynote sessies kwam Magento vaak ter sprake. eBay heeft een sterke drive om alles wat ze doen steeds meer open (sourse) te maken en samenwerkingen aan te gaan met vele externe partijen (individuele developers of bedrijven). John Donahoe, CEO van eBay gaf in zijn keynote aan dat eBay hierin nog veel kan leren van Magento en hoe de community daar zijn werk doet.

X.commerce en Magento

Sinds de aankondiging afgelopen juni dat eBay Magento volledig overneemt en er een X.commerce platform aangekondigd werd kwam de geruchtenmolen natuurlijk flink op gang. Zou Magento gerebrand worden naar X.commerce? Zou Magento de basis worden voor een grootser e-commerce platform met deze naam? Niets van dat alles, ons Meet Magento event blijft gewoon Meet Magento heten ;).

De X.commerce Fabric is een Java software pakket wat ontwikkelaars kunnen gebruiken om verschillende services te koppelen aan een (online of offline) storefront. Natuurlijk is Magento daar nu het belanrgijkste voorbeeld van, maar omdat het een open systeem is, kan je het in principe verbinden met elk ander systeem.

Magento Connect 

Tijdens het event is ook een nieuwe versie van Magento Connect live gegaan. Laten we hopen dat dit geen indicatie is voor nieuwe Magento releases want er ging veel mis tijdens deze release en nog steeds is niet alles opgelost. Zo waren veel extensies en developers uit het systeem verdwenen en doordat alle extensies een nieuwe URL hadden gekregen en er geen redirects waren aangemaakt kregen alle externe links naar Magento Connect een 404 terug.

Los van de manier waarop de overgang is gegaan, is de nieuwe Connect naar mijn idee (uiteindelijk) wel weer een sterke verbetering:

  • Verbeterde vormgeving
  • Verbeterde zoekfunctie
  • Productvideo’s
  • Productreviews werken weer
  • Trusted extensions: door Magento zelf gecontroleerde extensies.
  • Extensies die werken voor de Community Edition werken ook voor Professional, Enterprise en Go.
  • Extensies voor Magento Go. Enkel Trusted extensions kun je hier gebruiken (iets wat mij een logische eis lijkt).

Zie ook de nieuwe Magento Connect video:

Magento Trainingen

Naast de offline trainingen zijn er nu ook online On-Demand trainingen beschikbaar. Normaal kosten deze $3.850,- per student, maar vooralsnog worden deze gratis aangeboden.

Lees alles over de On-Demand Magento U trainingen.

Magento Certificeringen

Ook nieuw sinds het event is de Magento developer certificering. Deze bestaat uit 2 levels (normaal en plus). Lees alles over de Magento Developer Certification.

Magento Community Builder Award

Magento Award

Op de tweede dag mocht ik voor bijna 4000 man op het hoofdpodium verschijnen. Uit handen van Naveed Anwar (X.commerce Head of Community) en John Donahoe (CEO van eBay) ontving ik de X.commerce Magento Community Award die voor het eerst uitgereikt werden dit jaar.

Deze ontving ik voor mijn inspanningen voor de (inter)nationale Magento community, waaronder het opzetten van deze site en de Meet Magento events. Erg gaaf en een hele eer natuurlijk! Iedereen bedankt voor de vele leuke reacties! De uitreiking kun je terugkijken op Ustream.tv (vanaf 3:50).

 

Magento Events

Het volgende lokale Magento event in Europa is volgende week in London: Meet Magento UK en de volgende Meet Magento In Nederland is op 30 meiHet volgende grote Magento Imagine event in de USA zal waarschijnlijk plaatsvinden in April in de stad met de grootste chocolade fontein ter wereld. Maar dat is nog niet helemaal officiëel dus dat heb je niet van mij… ;)

Guido X Jansen

Guido X Jansen

Oprichter Dutchento
Guido is oprichter van Dutchento en Meet Magento. Hij is verkozen tot Magento Master in 2019 en zit in de Board of Directors van de Magento Association. Meer over guido: gui.do
Guido X Jansen
Guido X Jansen
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +