Wie is je consument? En is deze 18 jaar of ouder? Met iDIN weet je het voortaan zeker!

mrt
9
2017

Het zal je niet ontgaan zijn dat de Nederlandse banken een nieuwe dienst hebben gelanceerd: iDIN. Met deze dienst kan een merchant de NAW-gegevens en leeftijd van de consument opvragen. Zo ben je er zeker van dat de consument echt is wie hij zegt dat hij is.

iDIN in Magento checkout

CM heeft als Digital Identity Service Provider een Magento 1 extensie laten ontwikkelen om iDIN toe te passen in je webshop. Zo kunnen consumenten met iDIN een account aanmaken, inloggen en/of hun leeftijd verifiëren. In de merchant instellingen bepaal je wat je wilt weten van de consument voordat de bestelling afgerond kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om alleen voor bepaalde producten een 18+ verificatie in te stellen (denk aan alcohol of tabak). Wanneer er alleen niet-leeftijdsgebonden producten in het winkelmandje zitten, dan zal de leeftijdscheck niet worden gevraagd aan de consument.

Nieuw en toch vertrouwd

Voor de consument lijkt iDIN qua gebruik heel erg op iDEAL; de consument gebruikt de veilige en vertrouwde inlogmethode van zijn bank. iDIN wordt door alle grote banken ondersteund: ABN Amro bank, ASN bank, ING bank, Rabobank, Regiobank, SNS bank, Triodos bank.

Controle en zekerheid

Magento partner Epartment, die namens CM de extensie heeft ontwikkeld, is enthousiast over de nieuwe functionaliteit. “Onze klanten vroegen al geruime tijd om een laagdrempelige methode om de digitale identiteit van een consument te kunnen controleren. Vooral bij webshops voor exclusieve artikelen en artikelen waarvoor je ouder moet zijn dan 18 jaar loopt de merchant een risico.

Zo is bijvoorbeeld de verkoop van tabak of alcohol via internet nog te vaak een sluiproute voor tieners. De NVWA eist dat een merchant de leeftijdscontrole uitvoert, maar de middelen daartoe waren tot nu toe zeer beperkt. iDIN biedt de merchant zekerheid, terwijl iDIN voor de consument net zo eenvoudig werkt als iDEAL.”

iDIN, makkelijk en veilig online identificeren via je bank from Betaalvereniging Nederland on Vimeo.

Nadja van Dijk

Nadja van Dijk

Nadja is online redactiecoördinator bij Dutchento. Dit houdt in dat zij content voor de website bedenkt, creëert en schrijft, maar ook aangeleverde content op het juiste moment en op de juiste plek online zet. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de social media, nieuwsbrieven en is zij het contactpersoon voor bedrijven en particulieren. Tevens is Nadja medeverantwoordelijk voor de communicatie & marketing rondom Meet Magento Nederland.
Nadja van Dijk
Nadja van Dijk
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +