SYTYCS helpt webshop naar hoger niveau

mei
20
2016

Dit jaar gingen we voor het eerst van start met een nieuw concept: ‘So You Think You Can Sell.’ Het idee: een webshop onder de loep laten nemen door een expert jury. Het nieuwe concept bleek een succes! Henk Valk mocht het podium op om de webshop te laten keuren. Wij vroegen hem hoe dit beviel.

Het hele idee van ‘So You Think You Can Sell’ was om een webshop eigenaar uit het publiek te halen. De webshop zou een kritische blik krijgen van de expert jury. De jury bestond uit Guido Jansen, Pieter van Geel, Michiel Gaasterland en Patrick Petersen. Het was natuurlijk even spannend wie er geselecteerd zou worden om zijn webshop onder de loep te laten nemen voor een heel publiek!

De webshop vechtsportonline.nl was een van de gelukkigen. Klaas Akkerman, de eigenaar van de webshop, en Henk Valk, de e-commerce specialist, mochten het podium op. Henk vertelt over de webshop: “De webshop is sinds 2012 voorzien van een Magento en is in het verleden door MediaCT ontwikkeld. Vanuit daar zijn we zo hard gegroeid dat er meer online dan offline gekocht werd. Dat verschil groeit alleen maar. We groeien ieder jaar ten opzichte van het maand van het jaar daarvoor. Er zit dus nog altijd een groei in bij ons.”

26818267250_307cbc3328_k

Natuurlijk zijn we super benieuwd hoe Henk ‘So You Think You Can Sell’ heeft ervaren. Henk vertelt enthousiast: “Dewi van JMango360 en Marit van Bohemen kwamen met de vraag of wij mee wilden doen aan ‘So You Think You Can Sell.’ Best spannend was dat. Het is toch wel de beste manier om dingen te kunnen leren. Zelf zit je elke dag naar het zelfde te kijken en anderen kijken er met een frisse blik op. Die zien dingen die wij zelf dus niet zien. Vandaar dat het dus heel goed is om er een blik op te laten werpen door een ander.”

De inzichten en tips die je krijgt tijdens ‘So You Think You Can Sell’ kunnen erg waardevol zijn om weer met een frisse blik aan de toekomst te werken. Henk beaamt dit en zegt: Ons webdesign is nog van 2012. Er zijn wel enkele veranderingen gedaan, maar nog niet hele grote veranderingen. Dus het is nog dezelfde structuur en design als toen. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat het niet meer van deze tijd is. Het is wat drukker en dat was een van de grootste dingen die naar voren kwam. Dat het een vrij drukke webshop is. Er waren nog wat andere punten waar we wat aan hebben en waar we ook zeker wat mee gaan doen. De punten die door het jurypanel waren gegeven zitten allemaal fris in het hoofd nog. Dus dat wordt ook uitgewerkt. We gaan bekijken in hoeverre we dat kunnen gaan doen.”

Omdat het best spannend kan zijn om je webshop te laten bekritiseren door een jury met een heel publiek erbij, vroegen we Henk hoe hij dit vond. “Het was echt heel interessant. We waren er ook zeer blij mee dat wij daarvoor gevraagd werden. Het is toch een stukje reclame ook aan de ene kant. En aan de andere kant weet je ook weer waar je staat en waar je naar toe kan werken. Voornamelijk qua voorkant van de webshop. Er wordt heel veel aan de achterkant gewerkt, maar de voorkant is natuurlijk even zo belangrijk.” Benadrukt Henk.

26488823043_a0b27f54c1_k

Gezien dit de eerste editie was, zijn we ook erg benieuwd wat volgend jaar anders kan. Henk zegt: “Ik denk dat er volgend jaar meer tijd voor geserveerd mag worden, zodat er nog meer aandacht besteed kan worden aan alles. Het is ook wel heel interessant voor het publiek als er nog wat meer input gegeven kan worden. Dat het publiek er iets meer bij betrokken wordt. Dan gaan ze het ook meer op hun eigen webshop zien. Het is toch een beetje een wisselwerking.”

Het duurt dan misschien nog wel even, maar wij kijken nu alweer ontzettend uit naar een volgende ‘So You Think You Can Sell.’ Zat jij afgelopen vrijdag in het publiek? Laat ons dan in de comments hieronder weten wat je er van vond. Wie weet ben jij volgend jaar de gelukkige om op het podium te komen staan!

Nadja van Dijk

Nadja van Dijk

Nadja is online redactiecoördinator bij Dutchento. Dit houdt in dat zij content voor de website bedenkt, creëert en schrijft, maar ook aangeleverde content op het juiste moment en op de juiste plek online zet. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de social media, nieuwsbrieven en is zij het contactpersoon voor bedrijven en particulieren. Tevens is Nadja medeverantwoordelijk voor de communicatie & marketing rondom Meet Magento Nederland.
Nadja van Dijk
Nadja van Dijk
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +