Sociable meets knowledge @ 6e editie MUG

jun
30
2016

Woensdag avond 29 juni vond in Rotterdam de 6e Magento User Group meetup plaats in stadsbrouwerij de Pelgrim.Voor deze editie mocht MUG Zuid-Holland Ben Marks van Magento Inc. verwelkomen als spreker om te horen over het juist gelanceerde Magento 2.1 en voor een stevige Q & A sessie met de Magento Evangelist.

Enthousiaste opkomst
Om 19:00 uur liep de brouwerij vol met zo’n 30 Magento enthousiastelingen met diverse achtergronden. Zowel webwinkel eigenaren als developers en solution partijen waren aanwezig voor een avond netwerken. Na een drankje aan de bar verplaatste de groep zich naar een aparte ruimte voor de presentatie van Ben.

600_451634654

Ben Marks aan het woord
Met de lancering van Magento EE 2.1 laat Magento Inc. zien dat ze zich vasthouden aan het regelmatige release schema. Een aantal van de nieuwe features zijn de betere Paypal en Braintree integratie, een verbeterde Admin interface, waardoor het makkelijker is producten en CMS content aan te maken. Een aantal fixes voor bekende bugs en een Staging area voor content, waardoor de beheerder van de webshop gemakkelijker content kan klaar zetten en live kan laten gaan op een door hem of haar gekozen moment.

Ook is er een ruime roadmap opgezet voor dit jaar met onder ander Magento cloud, een B2B suite en een drastisch verbeterd CMS voor content pagina’s.

Vraag maar raak momentje
Na de presentatie was er ruimte voor vragen van de aanwezigen, waarbij zowel technische als meer commerciële vragen langs kwamen.

Bijvoorbeeld de versies van externe dependendies als Elastic en hoe Magento gaat bijblijven daarmee, is dit per Major Version of bevriezen zij dit.

Daarnaast was er veel vraag naar duidelijkheid over de roadmap van Magento 2. Zowel webwinkel eigenaren als solution partners zoeken duidelijkheid over toekomstige features om daar op door te kunnen bouwen en hun planning daarop af te stemmen. Vooral de inhoud van de roadmap, hoe lang deze vooruit zou kijken en hoe vast deze zou staan waren hevige discussie punten.

600_451634650

Ook een interessant punt was de licensing. Dit is met de komst van Magento 2 veranderd van per server naar omzet gebaseerd. Echter blijkt er nog veel onduidelijkheid over de stappen te zijn en betalen gebruikers liever voor de features die ze afnemen dan voor een totaal pakket. Een lastig punt waar zelfs Ben niet direct een antwoord op kon geven maar wel een erg interessant gesprek.

Met deze succesvolle MUG Zuid-Holland editie hopen we alle bezoekers de volgende keer weer te zien en wellicht wat nieuwe gegadigden te mogen verwelkomen. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van aankomende meetups.

Meetup gemist? No worries…Vanavond 30 Juni zal Ben ook in Groningen bij de MUG050 meetup zijn. Op 4 Juli spreekt Ben op Meet Magento Duitsland.

 

Sander Mangel
Coffee addict, lead Magento Developer @ FitForMe & freelance, Scifi fan and allround nerd | co-organizor of @MageStackDay
Sander Mangel
Sander Mangel
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +