Wijnkoperij De Gouden Ton

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2013

*Opdracht*

Wijnkoperij De Gouden Ton benaderde Bold met een acuut probleem: hun Magento webshop was onacceptabel traag was met pageloads van soms 10 seconden en meer. Daarbij werd de shop zelfs compleet onbenaderbaar als er slechts enkele bezoekers gelijktijdig de shop bezochten. Je bestelling afrekenen was zacht gezegd een uitdaging.

Bold Commerce werd gevraagd om een diagnose te stellen en een voorstel te doen om de snelheid, vindbaarheid en conversie te optimaliseren.


*Invulling*

Allereerst hebben we de performanceproblemen getackeld. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van New Relic om vast te stellen waar de knelpunten zich bevonden. Apache webserver bleek door een misconfiguratie Magento onnodig vaak aan te roepen waardoor een enkele pageview zorgde voor soms wel tien kostbare calls naar Magento. Je kunt je voorstellen wat er gebeurde als een spider de shop bezocht.

De shop bleek geregeld onder vuur de liggen van spiders en bots, die door de specifieke catalogusstructuur in de filters verstrikt raakten en (onbedoeld) voor een denial-of-service aanval zorgden. Verder hebben we de performance verder opgeschroefd door het inzetten van Full page caching, Redis als cache-backend en diverse code-optimalisaties.


In het supporttraject zijn veel verbeteringen aangebracht, waaronder:

- Diverse esthetische veranderingen (bijv. shopping cart dropdown)

- Implementatie van Full page caching (Lesti FPC i.c.m. Bold FPC)

- Diverse SEO-optimalisaties (o.a. rich snippets en filter-urls)

- Implementatie van Redis

- Implementatie van nieuwe betaal- en verzendmethodes

- Abandoned shoppingcart extensie

- Verbeterd gebruik van upsell/crosssell

- Klantadvies door relevante productsuggesties te doen waarmee het orderbedrag net hoog genoeg wordt om de verzendkosten te laten wegvallen


De gebruikersbeleving is fijn geworden, mede omdat je snel door de shop kunt navigeren. In de omzet is een fantastisch mooie groei te zien.

Na het oplossen van de acute problemen is het technisch beheer van de shop bij Bold ondergebracht. we verzorgen het onderhoud en doorontwikkeling op basis van een onderhoudsovereenkomst (SLA).


Bekijk deze Magento webshop: http://www.degoudenton.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +