Tas

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2009

Tas.nl is eind oktober 2009 gelanceerd en nam sinds de lancering direct een toppositie in op de online tassenmarkt. De online winkel verkoopt de grootste collectie tassen van een groot aantal bekende merken. Naast de Nederlandse versie zijn er inmiddels ook een Belgisch en een Duits winkelzicht gelanceerd.
Met name de gebruiksvriendelijkheid van Magento, de gemakkelijke integratie met Google Analytics en het snel aanmaken van (inter)nationale winkelzichten heeft de klant doen besluiten dat Magento het optimale pakket was.

SAMENWERKING
Tas.nl is een initiatief van Douwe Koops en Justus Bijlsma. Deze twee jonge internet ondernemers zagen een kans in de markt en hebben hierop actie ondernomen. Er moest een webshop komen met een duidelijke marketingstrategie. Samen is MediaCT tot een concreet plan gekomen voor de internet marketing.

Justus, marketeer van Tas.nl zegt over de samenwerking: “De communicatie verloopt prettig en snel. Onze ideeën worden omgezet in praktische oplossingen. Wat we waarderen is dat MediaCT betrokken is. Er wordt meer gedaan dan alleen iets maken.”

INTERNET MARKETING
Samen met Tas.nl heeft MediaCT een plan opgesteld voor de zoekmachine optimalisatie, Google AdWords en het inzetten van sociale media. Ook is er gekeken hoe affiliate marketing ingezet kan worden voor de shop!

MAGENTO
Zoals genoemd is gekozen voor Magento als platform om Tas.nl te beheren. Ten eerste is Magento het grootste open source ecommerce platform. Dit houdt in dat duizenden ontwikkelaars werken aan Magento. Plus de kosten voor het gebruik zijn laag. Andere voordelen zijn:

  • Veel marketingmogelijkheden

  • Zoekmachine vriendelijke URL’s

  • Eenvoudig productbeheer

  • Helder inzicht in de bestellingen

  • Google Analytics


Erg handig aan Magento zijn de mogelijkheden om te integreren met Google Analytics, het statistiekenpakket van Google. Zo wordt o.a. gezien:

  • welke AdWords campagnes succesvol zijn en welke niet

  • waar bezoekers vandaan komen die een aankoop doen

  • waar mensen afhaken in het bestelproces

  • waar mensen op zoeken


Deze informatie is erg waardevol. Door het continu analyseren van deze statistieken worden keuzes gemaakt voor ontwikkeling en marketing die gebaseerd zijn op harde cijfers. De resultaten van de acties worden gemeten en geanalyseerd. Op deze manier worden maximale resultaten behaald.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.tas.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +