Vitalis

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2014

Vitalis levert mobiliteit oplossingen en wil mensen zo comfortabel en actief mogelijk laten wonen en leven. We wisten al dat de doelgroep zich steeds meer online aan het oriënteren is, maar wisten nog niet precies hoe ze het internet hierbij gebruiken. Daarom hebben we in het voortraject de doelgroep in kaart gebracht en hebben we kwalitatieve interviews gedaan om hun gedrag in kaart te brengen. Dit hebben we uiteindelijk vertaald naar een voor conversie geoptimaliseerd ontwerp en razendsnelle Magento webshop.

Ontwerp

De uitdaging waar we direct tegenaan liepen was dat we te maken hadden met verschillende soorten beslissers en beïnvloeders. Je hebt natuurlijk de gebruiker die de rollator gaat gebruiken, maar in de praktijk zie je dat de mantelzorger veelal betrokken is bij de aankoop. En wie welke rol heeft, verschilt per case. Daarom hebben we de doelgroep daadwerkelijk bezocht en geïnterviewd om een beeld te krijgen bij het aankoopproces. Waar let de gebruiker op en wat vindt een mantelzorger belangrijk? De uitkomsten van deze interviews waren verrassend en verhelderend. We kunnen deze om strategische redenen niet onthullen, maar het heeft ertoe geleid dat we hierdoor de webshop konden optimaliseren voor conversie.

Magento

We hebben inmiddels al heel wat Magento projecten op onze naam staan, maar bij dit project was van het begin af aan duidelijk dat het Magento jasje als gegoten zou zitten. Vitalis.nl maakt dan ook optimaal gebruik van de kracht van Magento. Voor de toekomst staat er een upgrade naar Magento Enterprise gepland, waardoor er extra mogelijkheden beschikbaar zullen komen om de conversie te verhogen.

Conversie optimalisatie

Net als een huis, is een webshop nooit klaar. Eenmaal draaiend komen er bakken met data beschikbaar die we kunnen gebruiken om de webshop te optimaliseren. Vitalis heeft hier altijd de waarde van ingezien en ging met ons de strategische samenwerking aan. Iedere maand komen we bij elkaar met een groepje specialisten om ideeën te bedenken om de conversie te verbeteren. Deze worden zorgvuldig en in kleine stapjes verwerkt en getest in de webshop. Als een wijziging de conversie verhoogt, dan laten we het staan. Zien we de conversie afnemen, dan draaien we de shop terug naar hoe het was. Zo verhoog je op een meetbare en gefundeerde manier je webshop.

Wil jij ook een e-commerce partner die na de livegang met je webshop bezig blijft en niet een technische partij die iets over de bühne gooit en weer vertrekt? Vraag naar de mogelijkheden.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.vitalis.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +