VI Travel

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2013

Op de oude website van VI Travel was het voor klanten enkel mogelijk om een offerte aanvraag te versturen voor VI voetbalreizen. VI Travel verzorgde de boeking daarna telefonisch met de klant. Dit systeem is al enige tijd achterhaald waardoor VI Travel de webshop en het bestelsysteem wilde vernieuwen.

VI Travel kwam met de volgende opdracht
Bouw een Magento webshop voor de voetballiefhebbers, die online een voetbalreis kunnen boeken om uiteindelijk geheel verzorgd hun favoriete voetbalwedstrijd bij te wonen in Engeland, Duitsland, Spanje en meerdere landen. Het pakket bestaat uit een voetbalticket voor de wedstijd, vlucht en hotel.

Via de oude webshop was het enkel mogelijk om een aanvraag te doen, waarna de boeking telefonisch werd afgehandeld. Dit nam niet alleen veel tijd in beslag voor de medewerkers van VI Travel, maar ook voor de consument. Voor medewerkers kostte het bijvoorbeeld veel tijd om de reizen uit te zoeken. Voor de consument ligt de drempel nu lager om een reis te boeken, omdat eenvoudiger en goedkoper is om alles in één keer te regelen.

Met de nieuwe webshop is een grote stap gemaakt, want de volledige voetbalreizen kunnen nu direct in de Magento webshop worden geboekt. Bij het boeken van een reis wordt het ticket automatisch geboekt bij de leverancier.

In deze webshop zijn twee belangrijke koppelingen gebouwd. Voor het boeken van de vluchten is er gebruik gemaakt van Python. De andere koppeling is gemaakt met TotalStay voor de hotelboekingen. De bezoekers kunnen in de Magento webshop ook vragen over de voetbalreizen stellen via de chat, de Zopim module. Als paymentprovider is er gekozen voor Buckaroo. Deze koppelingen maken het mogelijk om het verblijf, voetbal- en vliegticket in één keer te kunnen bestellen.

In de nabije toekomst moet het mogelijk worden om een annulerings- of (kortlopende) reisverzekering af te sluiten bij de boeking.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.vi-travel.nl/
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +