Very Cherry

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2013

Very Cherry Retro & vintage inspired fashion!


De opdrachtgever (en eigenaresse van een gelijknamige en gezellige boetiek in het centrum van Rotterdam) is zeer te spreken over de samenwerking met BigBridge en de overgang van de oude webwinkel naar het Magento platform.


“Wij van Very Cherry zijn heel blij met de nieuwe webshop! Het is een enorme aanwinst en we zijn heel blij met het eindresultaat. Het ziet er prachtig uit en het verbaast mij hoe gebruiksvriendelijk het is. Het was een enorme stap voor ons om de knoop door te hakken en een nieuwe webshop te laten bouwen, in onze oude webshop stonden inmiddels al 750 artikelen.“


Maatwerk design


De webwinkel is volledig op maat ontworpen, waarbij heel goed is gekeken naar de verkochte dameskleding (jaren ’50 look) en de juiste uitstraling die hierbij past.


“Het hele traject verliep erg soepel, mede door de professionele en fijne begeleiding van de mensen van BigBridge. Ik ben iedereen dan ook heel dankbaar voor de goede hulp en het meedenken. In het bijzonder Iris, die zich qua vormgeving heel goed heeft ingeleefd in het ‘Very Cherry gevoel’. Steeds in goed overleg wist zij onze ideeën grafisch om te zetten en dat maakte het erg leuk om de site op deze manier zich te zien ontwikkelen!”


Caroline Poiesz – Very Cherry


Een van de redenen van Very Cherry om over te stappen naar Magento is het aanbod van de vele mogelijkheden en extensies die in de nieuwe webshop zijn gerealiseerd.


WordPress integratie


Vanwege SEO doeleinden en het kunnen aanbieden van extra informatie aan de bezoekers van Very Cherry is er een WordPress blog met dezelfde ‘look and feel’ van de webshop geïntegreerd. Hiermee is het mogelijk om vanuit de back-end van Magento zeer snel nieuwe artikelen aan te maken en op te nemen in de webwinkel. Dit is zeer handig om acties te promoten of nieuwe collecties te presenteren. Daarnaast wordt deze extra ‘content’ erg gewaardeerd door zoekmachines zoals Google en zal het op den duur meehelpen de organische resultaten positief te beïnvloeden.


E-mail marketing via MailChimp


Om klanten makkelijker te kunnen bereiken en te informeren over acties, kortingscodes en ander gerelateerd nieuws is een koppeling gemaakt met het populaire Mailchimp. Deze zorgt ervoor dat e-mailadressen automatisch in mailchimp terecht komen, maar ook per adres worden statistieken bijgehouden. Zelfs wanneer een klant zich uitschrijft wordt dit verwerkt.


Nieuwsbrieven zorgen in het algemeen voor een zeer goede conversie, doordat de bezoekers veel ‘relevanter’ zijn dan een ‘standaard’ bezoeker. Conversiepercentages na het versturen van een nieuwsbrief liggen dan ook stukken hoger, iets wat ook via Google Analytics en binnen de beheeromgeving van Mailchimp goed te volgen is.


Bekijk deze Magento webshop: http://www.verycherry.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +