VanderEngFabriek

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2017

Voor deze bijzondere (voornamelijk B2B) shop voor VanDerEng kwamen we voor een aantal interessante uitdagingen in het (destijds voor ons nog nieuwe) Magento 2 te staan. Het gaat dus om een Magento 2 multistore met speciale productdesigner tool om je eigen producten te kunnen ontwerpen en vervolgens te laten drukken. Ook waren de specifieke staffelkorting regels voor deze specifieke store een onverwachte doch leuke uitdaging voor ons.


Veel producten kunnen ge-customized worden. Per product kan er in de backend van alles ingesteld worden, hoe de designer werkt op de frontend.

Bijvoorbeeld: kan de kleur veranderd worden? Kan er een emoji geplaatst worden? Enkelzijdige of dubbelzijdige bedrukking, masks om niet print-bare stukken te definieren, printmarges in mm om de PDF output precies te laten kloppen met wat de drukkerij verwacht als input, enzovoort.


De designer toont nadat je klaar bent een preview op de Product Detail Pagina en in de Cart, zodat je als bezoeker nog een keer ziet wat je gaat bestellen, vooral handig als je van 1 product meerdere designs hebt gemaakt. Om een product te laten bedrukken moet de klant extra kosten betalen, zogenaamde ‘opstartkosten’. Deze zijn instelbaar per product en worden getoond in het ordertotaal.


Hier geldt een staffel voor: het eerste product is 100% van de opstartkosten en iedere design daarna 50%. Deze staffel rekent over meerdere producten in dezelfde groep. Bijv: alle full-colour dubbelzijdige breekmunten tellen samen op naar het totaal. Aan mijn uitleg lees je al: dit is behoorlijk gecompliceerd. Staffelgroepen Standaard Magento kent staffelprijzen op productniveau. Bij Van Der Eng was dat niet voldoende. Zoals eerder uitgelegd: producten in dezelfde groep tellen samen op naar een staffel. Als een product normaal € 10 kost, en bij 100 stuks € 9. Dan kan je 50 stuks van product A en 50 stuks van product B kopen en toch die € 9 betalen. Dat wordt bewerkstelligd door producten in te delen in zogenaamde staffelgroepen. Mass staffelprijzen generator Omdat Van Der Eng een flinke hoeveelheid producten heeft met voor ieder product een flinke lijst met staffelprijzen was het voor de shopmanager heel veel werk om al die staffelprijzen in te stellen. We hebben daarom een generator gemaakt: je stel 1 keer de staffelprijzen in voor een staffelgroep. Als je vervolgens een product indeelt een staffelgroep, krijgt dat product automatisch de juiste staffelprijzen. Omdat de basisprijzen (bij 1 stuks) verschillend kunnen zijn was het noodzakelijk dat staffelprijzen percentage-gebaseerd zouden zijn. De generator berekent de juiste staffelprijs op basis van dat percentage.


Dit project was een migratie van Magento 1 naar Magento 2, waarbij de logica voor de staffelprijzen en productdesigner helemaal opnieuw en custom hebben gebouwd.


Bekijk deze Magento webshop: https://www.vanderengfabriek.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +