Van Manen Haarden & Kachels

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2017

Haarden en kachels: van oudsher een noodzakelijke bron van warmte, tegenwoordig een echte sfeermaker. Uw droomhaard gaat u vinden bij Van Manen Haarden & Kachels. Met een grote showroom en een deskundig team van specialisten begeleiden ze iedere dag consumenten bij het maken van een juiste keuze.

Om aan te sluiten op de klantreis van de doelgroep heeft eDifference Digital Agency de online aanwezigheid van Van Manen Haarden & Kachels geoptimaliseerd. Uitgangspunt voor realisatie van de nieuwe website was het naadloos op elkaar aan laten sluiten van de online en offline experience. Daarnaast moest de nieuwe website bijdragen aan het versterken van de positionering van Van Manen Haarden & Kachels.
Van bewustwording en oriëntatie tot aankoop en ervaring; het internet heeft een belangrijke rol gedurende de gehele customer journey. De nieuwe website van Van Manen Haarden & Kachels is opgezet om de doelgroep zoveel mogelijk te helpen gedurende de klantreis. Zo kunnen bezoekers zich oriënteren op de vele mogelijkheden van haarden en kachels. Maar naast een uitgebreide catalogus vol met haarden en kachels is er ook een informatieve omgeving opgezet waar bezoekers meer leren over kachels. Door deze online kennisdeling van Van Manen Haarden & Kachels worden bezoekers nu ook in de online fase van de klantreis optimaal bediend.

Magento 2 website
De nieuwe website is gerealiseerd binnen het innovatieve en nieuwe Magento 2 platform. Met vanmanenkachels.nl heeft eDifference binnen de Magento community edition een high end website gerealiseerd. Met Magento 2 is Van Manen in staat om, naast een uitgebreide catalogus, ook de content op een kwalitatief hoogwaardige manier te presenteren. Een goede performance draagt daarnaast bij aan een goede online experience. Het nieuwe platform stelt Van Manen Haarden & Kachels in staat om (online) verder te groeien.

Wat is nieuw aan de Magento 2 website van Van Manen Haarden & Kachels?
– Catalogus bestaande uit 900 producten gevuld met unieke content, gekoppelde FAQ, unieke content blokken en uitgebreide specificaties
– Custom templates kunnen door Van Manen opgebouwd worden door middel van page builder Custom templates die beheersbaar zijn
– Informatiecentrum bestaande uit circa 60 artikelen
– Unieke content bij de gelaagde navigatie om de organische vindbaarheid te stimuleren
– Verbeterde zoekfunctie via Algolia: uitgebreide zoekfunctie binnen de catalogus en de content
– Pinterest koppeling productafbeeldingen
– Custom mailtemplates
– Formulier bouwer zodat de marketingmedewerkers van Van Manen Haarden & Kachels zelfstandig formulieren en landingpages kunnen ontwikkelen
– Centraal productbeheer via PIM-software Akaneo

De website is gekoppeld aan de Product Information Management (PIM) software van Akaneo. Zo kan Van Manen Haarden & Kachels alle productinformatie goed bijhouden en managen. Het gebruik van Akaneo zorgt ervoor dat de productinformatie beheersbaar is, de kwaliteit van de informatie gewaarborgd blijft en er eenduidige informatie voor alle medewerkers beschikbaar is.

Wat heeft het multidisciplinaire team van eDifference allemaal gedaan?
– Strategie en conceptontwikkeling door middel van diverse workshops en het opstellen van een strategisch digital plan
– UX design
– Automatisering informatiestroom Akaneo en Magento
– Begeleiding inrichting PIM-software Akaneo
– Ontwikkeling frontend realisatie in Magento 2
– Ontwikkeling van backend custom features
– Contentstrategie- en begeleiding
– Videorealisatie onder andere door inzet van drone
– Zorgvuldige migratie, inclusief nulmeting
– Realisatie in slechts veertien weken!
– Samenwerking via scrum werkwijze

Via een nauwe samenwerking tussen Van Manen Haarden & Kachels en eDifference Digital Agency is de website tot stand gekomen. Hierbij is gewerkt volgens de scrum methodiek. Scrum is een agile projectaanpak waarbij behendigheid voorop staat. Binnen deze aanpak wordt ervan uitgegaan dat omstandigheden intern en extern veranderen, veranderingen omarmd worden en dat hier constant op ingespeeld wordt. Door heel gefaseerd (in sprints van 2 weken) de website te realiseren wordt een complex project behapbaar voor beide partijen. Wensen werden vertaald in functionaliteiten. Iedere twee weken werden er weer functionaliteiten aan het platform toegevoegd. Zo groeide het platform gestaag en is er in veertien weken een volledige Magento 2 website, van design tot livegang, gerealiseerd. Binnen deze scrum werkwijze was relevantie, snelheid, flexibiliteit en betrokkenheid volop van toepassing binnen het projectteam van Van Manen Haarden en Kachels en eDifference.

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe Magento 2 website van Van Manen Haarden & Kachels? Kijk dan eens op https://www.vanmanenkachels.nl. Wil je ook een Magento 2 website of webshop die bijdraagt aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen? Neem dan eens contact op met eDifference | Digital Agency.
Bekijk deze Magento webshop: https://www.vanmanenkachels.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +