Van Dale

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2010

Van Dale Uitgevers is de meest toonaangevende en gezaghebbende uitgever van woordenboeken in Nederland en België. Van Dale verzorgt een groot en gevarieerd aanbod met tientallen titels op taalgebied om taalgebruikers effectief te ondersteunen. Met zorgvuldigheid en respect beschrijft Van Dale de taal zo compleet mogelijk, niet alleen het Nederlands, maar ook vreemde talen.


In de herfst van 2010 is de eerste versie van de Van Dale webwinkel in samenwerking met e-commerce ontwikkelbureau MediaCT live gegaan. Op dat moment bestond de webwinkel uit cd-roms en boeken. In 2011 is de webwinkel uitgebreid met downloads en abonnementen op het digitale woordenboek.


We konden geen gerichte marketing toepassen


Voor Van Dale een eigen webwinkel had, werden de producten verkocht via Bol.com. “Het probleem was dat we geen gerichte marketing konden toepassen”, aldus Mark Zuidema, Van Dale. “Omdat we geen inzicht hadden in de klantgegevens, konden we bijvoorbeeld niet klanten een aanbieding doen voor een vervolgaankoop. En natuurlijk verlies je marge door een derde partij in het verkoopproces te betrekken”.


Eerst boeken en CD-roms, daarna downloads en abonnementen


De webwinkel werd opgeleverd als een verkoopkanaal voor CD-roms en fysieke boeken. In 2011 is een traject gestart om de digitale producten en abonnementen te integreren in de webshop. Omdat het voor de klant overzichtelijker is om alles via één plek aan te bieden is er voor gekozen om dit via de webwinkel in Magento te doen. “Vooral abonnementen worden veel ingezet door zakelijke gebruikers, die zo altijd het actuele woordenboek online beschikbaar hebben via een login”.


Willem Fokkens, projectmanager bij MediaCT geeft aan dat de koppeling werkt door middleware die als schakel dient tussen Magento en de leveranciers. “De koppeling die we gerealiseerd hebben is heel specifiek opgezet voor Van Dale. Dat geeft aan dat Magento goed te koppelen is aan andere systemen die een product of dienst leveren. Hierbij kan je denken aan downloads, tickets of bijvoorbeeld verzekeringen.”


Fijne samenwerking, goede resultaten


“Onze ervaringen met MediaCT zijn positief. De issues die we tegenkwamen werden snel opgepakt. Wat we ook positief vinden is dat MediaCT goed meedenkt. Ik kan bijvoorbeeld met een probleem komen en dan komt MediaCT met een slimme oplossing. Ook de resultaten zijn positief. We zien ook veel fluctuaties in verkopen, maar er zit een duidelijke stijgende lijn in de sales.”

Bekijk deze Magento webshop: http://webwinkel.vandale.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +