Uitgenodigd

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2014

Voor Uitgenodigd.nl ontwierpen en ontwikkelden we een compleet uitnodigingenplatform op basis van Magento. Uitgenodigd.nl wil de komende jaren het uitnodigingen platform worden, waarop je de mooiste digitale uitnodigingen van Nederland kunt versturen en beheren. Het platform is gebouwd voor zowel particuliere toepassingen als zakelijke evenementen. Hoe en waarom we een dergelijk platform op basis van Magento maken beschrijven we in deze case.

Ontwerp

Een van de belangrijkste uitdagingen in dit project was het ontwerpen van een applicatie die extreem gebruiksvriendelijk is, zonder veel in te leveren op functionaliteit. We namen daarom het zekere voor het onzekere en zette de beste interactie ontwerper van Nederland in. In verschillende sessies bedachten we ideeën en oplossingen voor uitdagingen. En het resultaat mag er wezen…. vinden wij zelf ;)

De realisatie

Als je de website bezoekt, herken je Magento niet meer terug. Je kunt je afvragen waarom we deze website dan gebouwd hebben op dit populaire e-commerce platform. En dat zou geheel terecht zijn. Toch zagen wij genoeg aanleiding om te kiezen voor Magento. We hadden het uitnodigingen platform ook op maat kunnen bouwen of op basis van een ander CMS, maar in de kern is Uitgenodigd.nl een website waarop (digitale) producten worden verkocht en dat is precies waar Magento in excelleert. Op deze manier konden we bouwen op een goede basis waar de meeste kinderziektes al uit waren gehaald, waardoor we ons konden focussen op de project-specifieke functionaliteiten. En het heeft goed uitgepakt! We hebben een applicatie gebouwd die klaar is voor de toekomst en de groei die Uitgenodigd.nl te wachten staat.

Magento

In dit project hebben we Magento vooral gebruikt voor het afhandelen van transacties en productbeheer. We hebben Magento dus ontdaan van onnodige ballast en uitgekleed tot de ‘core’. Je kunt Magento dus eigenlijk een beetje zien als de motor onder de kap. Daaromheen hebben we een maatwerk-schil gebouwd voor de specifieke functionaliteiten van Uitgenodigd.nl. Uiteraard hebben we ervoor gezorgd dat we Magento kunnen blijven updaten en dat het platform klaar is voor verdere uitbreiding.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.uitgenodigd.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +