Tierolff Muziekcentrale

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2015

Samenvatting
In 2013 besloot Tierolff zijn fysieke winkel te sluiten. Oorzaken hiervan waren de bezuinigingen op kunst en cultuur, maar voornamelijk de slechte bereikbaarheid van de winkel met de auto. Koen Vergouwen, directeur van Tierolff, besloot een doorstart te maken en zich met Tierolff volledig te richten op de online verkoop van bladmuziek. De oude webshop werd vervolgens door Vicus helemaal omgebouwd tot een moderne Magento webshop die compleet voldoet aan de wensen van Tierolff. Door de moderne Magento webshop en de door Vicus in samenwerking met King dealer MOA gerealiseerde koppeling met King Business Software is Tierolff veel efficiënter gaan werken.

Oplossing voor Tierolff Muziekcentrale
Tierolff had specifieke wensen ten aanzien van een nieuwe webshop. Deze wens bestond onder meer uit een stabiele koppeling met de door Tierolff reeds gebruikte King Business Software. Koen Vergouwen wilde deze koppeling om zo in één systeem te kunnen werken en hiermee tijd te besparen. Daarnaast wenste Koen geen 'simpele' webshop met alleen een afbeelding en omschrijving. Zo wilde hij een meertalige webshop met daaraan toegevoegd mp3-fragmenten,PDF's met notenvoorbeelden en koppelingen naar Amazon, iTunes en Youtube. Verder was de behoefte aanwezig dat de webshop zou worden voorzien van goede filters. Door deze filters kan elke webshopbezoeker makkelijk door het ruime aanbod van bladmuziek 'bladeren'.

Waarom Tierolff Muziekcentrale voor Vicus koos
Koen Vergouwen, Directeur Tierolff: "omdat ik vrij specifieke wensen had ten aanzien van de webshop, heb ik meerdere ervaren websitebouwers uitgenodigd. Bij Vicus had ik direct een goed gevoel. Luuk Roovers (directeur van Vicus red.) weet waar hij het over heeft en kan alles duidelijk uitleggen. Ook had ik al eens een presentatie van hem bijgewoond tijdens een evenement. De keuze voor Vicus was daarom vrij snel gemaakt."

Over Tierolff Muziekcentrale
Bladmuziekuitgeverij Tierolff is een echt familiebedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1899 door Antoon Tierolff. Momenteel is de dagelijkse leiding in handen van Koen Vergouwen. Tierolff richt zich op de wereldwijde verkoop van bladmuziek. Het aanbod van Tierolff is hierbij erg groot en divers. Het bedrijf probeert zich in de markt te onderscheiden door originele bladmuziek uit te geven. Zo is onder meer de officiële versie van het Wilhelmus is in handen van het bedrijf. Elke muziekvereniging in het land heeft wel bladmuziek van Tierolff.
Bekijk deze Magento webshop: https://www.tierolff.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +