Thieme Meulenhoff

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2015

Een webshop waar de diverse producten en licenties van Thieme kunnen worden verkocht aan particulieren en professionals uit het onderwijs. Hiervoor zijn in de loop der jaren diverse bestelomgevingen gerealiseerd die elk een iets andere doelstelling en doelgroep bereiken. Dit kan een shop zijn voor een breed assortiment, de corporate shop, maar ook een shop/afrekentraject behorend bij specifieke methodes of doelgroep. Denk hierbij aan Zelfstandig werken of Schooltas (een 'ipad uitgeverij')
Thieme wilde een platform realiseren dat robuust en schaalbaar is, en mogelijkheden biedt om meerdere bestelomgevingen op te zetten en te onderhouden. Magento kent multistore functionaliteit en was dus uitstekend inzetbaar. Het platform moest bovendien in staat zijn te integreren in de gehele ketenintegratie van Thiemes backoffice, door uitwisselingen van bestellingen en productinformatie. Tot slot diende er een 'sign on'/authenticatie procedure geïmplementeerd te worden met het zgn. ASSU platform, oftewel 'de onderwijsdatabank'. ASSU beheert de gegevens van onderwijslocaties en hun medewerkers. om te borgen dat bepaalde lesmaterialen alleen aangeschaft kunnen worden door docenten.

De realisatie van online webshops is een belangrijke stap geweest in het proces van omschakeling van papier naar digitaal bij Thieme, hierdoor is de 'eigen' omzet fors gestegen die anders via andere kanalen en de tussenhandel was verlopen. Thieme is dus meer rechtstreeks in contact met haar klanten, en kan zo ook beter een combinatie van digitale/interactieve en fysieke lesmethodes in de markt zetten. Een belangrijk succes is ook de omzet van licenties geweest en opzetten van een webshop voor digitale boeken (ipad). Hiermee realiseerde Thieme een forse omzetgroei die niet ten koste ging van eigen fysieke afzet, maar eerder de tweedehandsboekenmarkt.
De 'embedding' van de geboden oplossingen binnen het gehele kader van systemen en processen van Thieme maakt de gerealiseerde projecten uniek. Door de diverse beschikbare technieken in te zetten worden niet alleen producten en bestellingen uitgewisseld van en naar de backoffice, maar ook docenten geauthenticeerd voor afname van docentspecifieke producten.
Bekijk deze Magento webshop: https://www.thiememeulenhoff.nl/
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +