SportShopsDirect – TennisDirect

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2012

SportshopsDirect is al 11 jaar actief in de online verkoop van sportartikelen. De eerste 8 jaar lag de focus volledig op tennis met http://www.tennisdirect.nl. Deze webshop is sinds de lancering enorm gegroeid en inmiddels de grootste tennis webwinkel van de Benelux. In plaats van verder over de grenzen te groeien, besloot SportshopsDirect om meerdere sporten te gaan aanbieden. In 2009 was VoetbalDirect het eerste broertje van TennisDirect. In 2011 en 2012 kwamen daar in rap tempo RunningDirect, SquashDirect en HockeyDirect bij.


3 jaar geleden heeft SportshopsDirect gekozen voor Magento als e-commerce platform. Na jaren van maatwerk oplossingen inclusief de vele wielen die opnieuw werden uitgevonden, was het tijd voor een open-source oplossing, waarbij de keuze voor een technische partner vrij is (geen vendor lock-in). In eerste instantie is gestart met VoetbalDirect op Magento Community 1.4, maar al snel werd duidelijk dat de grote aantallen bezoekers en functionele eisen voor de webshops, vroegen om een serieuzere aanpak: Magento Enterprise. Dit platform maakte de weg vrij voor de uitbreiding naar andere sporten.


Sindsdien is SportshopsDirect verder gegroeid en zelfs opgenomen in de Twinkle Top 100. Binnengekomen met stip op nummer 90, met een jaaromzet van € 6.900.000 in 2012.


Bold Commerce werkt nauw samen met de medewerkers van SportshopsDirect om de webshops niet alleen stabiel te laten draaien zonder mankementen, maar ook vooral om de shops steeds een beetje beter te maken. Dat hoeft niet altijd zichtbaar te zijn voor de bezoeker: het kan ook gaan om een efficiëntere orderverwerking of een betere koppeling met het voorraadsysteem. Zo werkt SportshopsDirect met het ERP (Enterprise Resource Planning) softwarepakket Exact Globe. Hierin worden alle klanten, leverancier, producten, orders, inkooporders en voorraden bijgehouden. Er worden dagelijks zeer veel orders verwerkt, daarom is een goede koppeling met Magento essentieel. Bold Commerce heeft naast Magento kennis ook Exact kennis in huis. Dit is zeer waardevol gebleken bij het bouwen van de koppelingen. Want ook al is er standaard software beschikbaar die Magento koppelt met Exact, de koppelingen die SportshopsDirect nodig heeft zijn verre van standaard. Net als ieder bedrijf werken ze toch net weer even anders met de software dan eigenlijk ‘standaard’ is. Zo wordt de standaardsoftware aangepast en dan heb je uiteindelijk toch weer maatwerk.


Naast de Exact-Magento koppeling hebben wij nog meer aanpassingen ontwikkeld waar we trots op zijn. Hieronder de hoogtepunten.


*Full Page Caching (FPC)*

Door FPC goed in te zetten, hebben we er voor gezorgd dat SportshopsDirect significant minder aan hosting kwijt is dan vóór het gebruik van FPC.


*Levertijden op de productdetailpagina*

Per maat een levertijdindicatie


*SEO Multiple Select filters*

De ‘layered navigation’ oftewel de filters-sectie op een categoriepagina, is gebruiksvriendelijk, maar dramatisch voor SEO. We hebben daarom de URL’s van de geselecteerde filters aangepast en ervoor gezorgd dat het content getoond kan worden op een gefilterde pagina. Ook kan je meerdere waarden selecteren binnen een filter (zowel maat L als XL bijv.).


*Teamkleding module*

Deze module maakt het mogelijk om voor je (tennis of voetbal) team een pakket samen te stellen (shirtje, broekje, sokken, etc.). Op een overzichtspagina zie je de extra korting die van toepassing is op de door jou gekozen hoeveelheden. Vervolgens kun je het samengestelde pakket mailen naar je teamgenoten. Als iedereen in je team akkoord is, kun je het pakket bestellen en eventueel laten betalen door je sponsor.


En nog veel meer uiteraard.


Bekijk deze Magento webshop: http://www.tennisdirect.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +