Soak

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2016

Soak profiel


Als onderdeel van de Engelse beursgenoteerde miljarden reus Wolseley is Soak.nl nog een relatief jong bedrijf. Dat kun je niet zeggen als je kijkt naar hun ambities. Een stevig e-commerce platform zal de basis gaan vormen van de enorme groei ambities. Eigen assortiment, meerdere (eigen) merken in meerdere landen, grote on- en offline media campagnes en de bouw van eigen DC zijn hier sprekende voorbeelden van. Heb je nog niet gehoord van Soak? Daar gaat zeker verandering in komen.


Een e-commerce platform met ambities

Soak bestaat nog niet heel lang maar is begonnen met enorme ambities. De eerste gesprekken tussen Soak en Guapa vonden plaats in 2015 en waren onderdeel van een gedegen zoektocht naar een platform die de tomeloze ambities van deze nieuwkomer konden waarmaken. Er is goed gekeken naar de keuze voor het platform en de keuze van de partner met wie het platform zou worden gebouwd. Samen met Magento hebben we Soak kunnen overtuigen van de voordelen van het platform en de expertise van de Enterprise Partner.


Een nieuw kantoor in Deventer, allemaal nieuwe mensen in dienst, assortiment inkopen en ondertussen nog even een behoorlijk omvangrijk Magento Enterprise platform bouwen, als je het ons vraagt een enorme uitdaging die ze bij Soak met beide handen aanpakken.


“We zochten een partner die het vooral aandurfde om onze serieuze ambities, snel en schaalbaar in de markt te zetten, zonder nodeloos geld te verspillen in zaken die we niet gaan gebruiken. Na een lange zoektocht qua partijen en systemen hebben we in Guapa, samen met magento 2, dat gevonden.” Bas ten Kate – BubbleMaster bij Soak


Soak wilde een platform voor groei

Eerst maar eens geld verdienen en dan doorontwikkelen. Dat was de kern van de vraag die bij ons is neergelegd. Zo snel mogelijk live met een minimum viable product en daarna doorontwikkelen om de groei voor te kunnen blijven. Magento Enterprise bleek het beste aan te sluiten bij de wensen en eisen van Soak. Na een intensief traject met externe partner voor design en Europese positionering van het merk is er gekozen voor een merk die door de Engelse moeder was uitgewerkt en hebben ze vanuit Soak Nederland zelf het design gemaakt.


Snelheid en schaalbaarheid

Soak is een pure online player die nog geen webshop had voor de Nederlandse markt. Om de ambities, de daarbij behorende bezoekers stroom en een behoorlijke groei aan te kunnen is er gekozen voor een snel en schaalbaar pakket in de vorm Magento Enterprise 2 en een gedegen hosting platform in de vorm van Amazon cloud hosting bij technology partner Rackspace.


Koppelingen en maatwerk

Magento 2 is uitstekend te koppelen met externe pakketten en dat hebben wij in dit geval ook voor Soak mogen realiseren. Zo draaien er op dit moment koppelingen met Mailplus, RobinHQ en worden er nog koppelingen gebouwd met het DC, PIM en ERP pakketten. Daarnaast puilt de Magento 2 shop nu al uit van het maatwerk en zullen wij hier in de langdurige samenwerking alleen nog meer van mogen gaan toevoegen.


Roadmap en groei

De roadmap van Magento past goed in de groeistrategie van Soak en in de samenwerking met Guapa. Het sluit in veel gevallen aan op de wensen en eisen en valt als een puzzel samen met het maatwerk dat wordt gebouwd in samenwerking met Enterprise Partner Guapa B.V.


Bekijk deze Magento webshop: https://www.soak.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +