Silvercreek

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2011

Uitdaging

B32- eigenaar van Silver Creek - heeft een groot aantal fysieke winkels. Naast deze winkels wenst B32 een webshop voor haar eigen merk Silver Creek. Met deze webshop hoopt zij nieuwe klanten te bereiken. De wensen van Silver Creek waren met name gericht op het vinden van een verhouding tussen inspiratie, beelden, beleving en conversie. Deze webshop dient volledig aan te sluiten bij de merkbeleving die men ervaart in de fysieke winkels.


Oplossing 

De webshop biedt een omgeving om inspiratie op te doen door een campagne-pagina en een lookbook met mini-shop. In het lookbook kunnen bezoekers de getoonde producten direct aan hun winkelmandje toevoegen. Zo hoeft de bezoeker geen ‘uitstapje’ te maken naar de shop-pagina’s. Bezoekers kunnen de producten ook via de productoverzichten en detailpagina’s bekijken en bestellen. Bestaande klanten van Open32 en Blue32 (retailformules van B32 groep met Multi-brand stores) kunnen online hun bestaande B32-klantenkaart gebruiken. Voor deze klanten is een koppeling gemaakt met het bestaande loyaliteitsprogramma. Ook biedt de webshop een store-locator waar alle verkooppunten zichtbaar zijn.


Resultaat 

De B2C webshop Silvercreek.nl is gebouwd in Magento Enterprise. Er is gebruik gemaakt van diverse functionaliteiten zodat producten geïmporteerd, voorraadstatussen bijgehouden en orders geëxporteerd kunnen worden van en naar SAP (ERP systeem). De productinformatie komt uit SAP en hier worden ook de geplaatste online orders naar verzonden. ISM eCompany verzorgt de realisatie, hosting & beheer en e-marketing voor de webshop van Silver Creek. Het design van de website is gemaakt door dochteronderneming Guilty People. De verwachting is dat de webshop voor meer traffic naar bestaande winkels zal leiden. Niet alleen vanwege retouren of vragen over bestellingen, maar ook voor bezoekers die de collectie willen zien, voelen, passen en kopen.


Over Silver Creek

Silver Creek is een merk van de B32 Groep, welke ook 2 retail-formules exploiteert; Open32 en Blue32. De B32 groep heeft ruim 60 winkels in Nederland. Deze winkels hebben Multi-brand formules waar zij onder andere de merken G-Star RAW, Replay, PME Legend, Matinique, Cast Iron, Diesel, Hilfiger Denim, Dept en Silver Creek verkopen. Met Silver Creek tracht B32 een modieus, fris en jong merk neer te zetten met hoogwaardige kwaliteit.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.silvercreek.nl/
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +