Sierbestratingsdeal

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2012

Van natuursteen tot tuinmeubel, van terrastegels tot zand en grind, bij Sierbestratingsdeal.nl hebben ze het allemaal. In 1998 is Sierbestratingsdeal.nl ontstaan en is nu met meer dan 54.000 producten een specialist in sierbestrating. Naast de online webwinkel, heeft Sierbestratingsdeal.nl ook fysieke winkels in Lelystad en Hollandsche Rading. De fysieke winkels bieden de mogelijkheid om de producten te bezichtigen en om advies te vragen aan de specialisten. Sierbestratingsdeal.nl is de eerste niche webwinkel die de overkoepelende organisatie 1001 deals B.V. heeft gelanceerd. Het doel is om een multishop te ontwikkelen om vanuit één design meerdere niche webwinkels te lanceren. De doorgroeimogelijkheden en begeleiding zijn hierbij zeer belangrijk en daarom is er gekozen voor een multishop in Magento en een samenwerking met MediaCT.

PROJECTOVERZICHT
Tijdens het inventariseren van de wensen van 1001 deals B.V. is er intensief overleg geweest, zeker betreffende de functionaliteiten van de shop. Dit omdat de webwinkel voor alle producten, van sierbestrating tot preventiemateriaal, toegankelijk moet zijn. Vervolgens is er een marketingplan opgesteld waar geadviseerd is op het gebied van keywords, SEO, contentonderdelen, social media marketing en affiliatie marketing. Er zijn multi-inzetbare wireframes ontworpen, het design is volledig naar de wensen ingekleurd, en daaropvolgend in Magento geïmplementeerd. Het design heeft als focus de functionele en de flexibele opzet van de webwinkel.

MULTISHOP
Een multishop is het opzetten en beheren van meerdere webwinkels binnen één e-commercesysteem. Een multishop kan vanuit één design, meerdere webwinkels lanceren, die verschillende producten bevatten gericht op verschillende doelgroepen. Binnen de multishop omgeving in Magento, kan gemakkelijk een nieuwe shop worden opzet. Om de shop toegankelijk te maken voor elk product, is er veel gezamenlijk gebrainstormd waarin de functionaliteit van de shop centraal stond. Er is gekozen voor een ontwerp dat flexibel en breed is opgezet met tactische attributen.

RESULTAAT
Al na de eerste drie maanden online te zijn, zit er een stijgende lijn in de verkoop. De doorgroeimogelijkheden van Magento bieden mooie kansen. Er zullen vanuit de eerste multishop Sierbestratingsdeals.nl nog vele shops voor 1001deals B.V. volgen.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.sierbestratingsdeal.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +