Schweigmann

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2013

Magentohosting
Schweigmann.nl is een online shop met een topcollectie kinderkleding en babykleding. In de webshop worden meer dan 30 topmerken verkocht.

Probleem:
De webshop van Schweigmann wordt dagelijks drukbezocht. De extra grote hoeveelheid bezoekers en bestellingen tijdens de sale zorgde ervoor dat de webshop op deze piekmomenten niet goed bereikbaar was. Schweigmann heeft Magentohosting gevraagd een oplossing voor dit probleem te bieden.

Technische oplossing:
Voor deze klant hebben wij een geclusterde omgeving opgezet, bestaande uit één Varnish server (tevens loadbalancer), twee webservers en twee databaseservers. Tijdens piekmomenten bestaat de configuratie uit twee extra webservers. Door de implementatie van Varnish is de webshop ook tijdens het laatste piekmoment volledig bereikbaar gebleven en konden de overige servers alle orders verwerken. Hierdoor hebben alle bezoekers ongestoord kunnen shoppen.

De webshop is s ’nachts door onze engineers, in nauwe samenwerking met Schweigmann, verhuisd naar ons Magentohosting platform.

Resultaat:
Waar Schweigmann na eerdere sales meerdere klachten ontving over de bereikbaarheid van de webshop, is er nu geen enkele klacht binnengekomen. De webshop was tijdens de sale goed bereikbaar was voor alle klanten.

MediaCT

Schweigmann Kinderkleding is een eigentijdse modewinkel. En dat al 125 jaar lang! In 1885 werd de zaak opgericht en is nog steeds een echt familiebedrijf. Naast de drie fysieke winkels in Leeuwarden, Zwolle en Heerenveen is inmiddels ook een webwinkel gestart. En sinds juli 2011 is MediaCT de partner voor de Magento ontwikkeling en internet marketing advies.

Optimalisatie van de shop

Na kennismaking is als eerste actie ondernomen op de snelheid van de shop. Er zaten een aantal vertragende elementen in de webshop, wat niet bevorderlijk is voor de conversie. Dit had vooral te maken met in het verleden geïnstalleerde extensies die fouten bevatten. Deze zijn verwijderd en de snelheid is aanzienlijk verbeterd.

Daarna is gekeken naar het design van de shop. Als eerste is de checkout vervangen door een beter werkende checkout. Er zijn voordelen en contactinformatie in de header opgenomen, wat voor de bezoeker duidelijkheid schept.

Tot slot is de homepage geoptimaliseerd. Er is een grote actiematige banner toegevoegd en we hebben focus gelegd op de nieuwsbrief.

SEO optimalisatie

Om de webshop beter te laten scoren in de zoekmachines hebben we een aantal optimalisaties aan de webshop doorgevoerd, waaronder:

De URL-structuur van de merkenpagina’s is verbeterd
Aan de Homepage is een contentblok toegevoegd
Er is een copywriting traject gestart
De meta titles en decriptions worden geoptimaliseerd

Google Shopping & Beslist.nl

Sinds augustus 2011 is Schweigmann Kinderkleding opgenomen in Google Shopping via een extensie in Magento. Google Shopping is een platform waar webshops producten gratis kunnen plaatsen. Er is een automatische koppeling met Magento gemaakt voor Schweigmann, waardoor de producten altijd up-to-date zijn. Op dezelfde manier is een koppeling gemaakt met Beslist.nl. Ook hier is het mogelijk om via een feed de producten uit een Magento webshop te promoten.

Google Adwords

Adwords is een belangrijke bron voor Schweigmann. Voorheen werden de campagnes gemanaged door Schweigmann zelf, maar het bleek dat er onvoldoende tijd was om de campagnes structureel te verbeteren. Na een scan van een Adwords specialist van onze Adwords partner hebben we besloten de campagnes over te nemen. En dit niet zonder resultaat. De opbrengsten zijn met 73% gestegen, terwijl het budget hetzelfde is gebleven.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.schweigmann.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +