Profile de Fietsspecialist

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2011

De uitdaging

Biretco het bedrijf achter Profile ‘de Fietsspecialist’ wil via een B2C platform, het assortiment van Profile ook online verkopen. Daarnaast wil Biretco een platform voor alle individuele aangesloten Profile ‘de Fietsspecialist’ ondernemers. Zij kunnen door dit platform een omgeving binnen de landelijke website starten, waarop zij hun onderneming kunnen presenteren en producten kunnen verkopen. Om dit te verwezenlijken heeft Biretco ISM eCompany benaderd.


Oplossing 

ISM eCompany bouwde het platform op Magento Enterprise. De hosting verzorgt ISM eCompany en draait op een dedicated server. Het design van het webshop is ontwikkeld door ISM eCompany, geheel op basis van input en wensen van Biretco. Emailplus van Blinker is geintegreergd als e-mail marketing tool. Via de webshop (en individuele ondernemers-sites) worden ook tweedehands fietsen getoond.


Resultaat 

Vanuit het platform kunnen ondernemers hun assortiment tweedehands fietsen via de BackOffice toevoegen. Deze occasions worden ook op de ‘hoofd-site’ getoond en daarnaast geëxporteerd naar hun Marktplaats account. Er is ook een aanpassing aan het order proces gemaakt waardoor bestellingen die een fiets bevatten alleen bij een aangesloten ondernemer afgehaald kunnen worden. De fulfilment is volledig in handen van S&H. De betalingen worden afgehandeld via Ogone. De webshop is klantvriendelijk ingericht, iedereen kan zijn weg vinden in de wereld van fietsen. De webshop biedt een grote diversiteit aan fietsen. Van moederfiets, kinderfiets tot E-bike. Naast fietsen is er ook een groot aanbod aan fietsartikelen te vinden op www.profiledefietsspecialist.nl. Fietsmanden en tassen zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Wij verwachten een groot aantal bestellingen van dit type artikelen.


Over Profile

Biretco B.V. is de full-service retailorganisatie van de winkelformules Profile ‘de Fietsspecialist’ (Profile ‘der Fahrradspezialist’), Fietswereld en de inkoopcombinatie Biretco Buying Group . Profile 'de Fietsspecialist' is een van de grootste en meest bekende keten rijwielspeciaalzaken in Nederland. Ook hebben zij vestigingen in België en Duitsland. In de meer dan 200 winkels biedt Profile 'de Fietsspecialist' een assortiment van 1.000 stuks aan fietsen, onderdelen, accessoires en kleding. De winkels die onder deze formule opereren worden geleidt door zelfstandige ondernemers. Biretco biedt hen middelen om de bedrijfsvoering te ondersteunen en te optimaliseren, zodat zij in staat zijn hun eigen rijwielspeciaalzaak op professionele wijze in de markt te zetten. Profile beschikt over vakkundig personeel die bekwaam advies kunnen geven en uitgebreide service. Zij hebben een breed assortiment aan A-merken en daarnaast ook een private label.
Bekijk deze Magento webshop: http://profiledefietsspecialist.nl
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +