Parfum.nl

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2016

Parfum.nl, de nieuwe webshop voor de grootste keuze aan parfum en cosmetica.

Parfum.nl is een nieuwe online winkel voor parfum en cosmetica. Met meer dan 4.000 artikelen biedt parfum.nl een zeer ruim assortiment parfums, verzorgings- en cosmeticaproducten aan tegen een scherpe prijs. Het assortiment bestaat uit originele parfums en bijbehorende verzorgingslijnen, uitsluitend van officiële merkleveranciers. Door korte lijnen, een klein professioneel team en de overzichtelijke en simpele webshop biedt parfum.nl de grootste keus en het beste product voor haar klant en gaat ze de strijd aan met de gevestigde orde in de online cosmeticamarkt.

Hoe het allemaal begon
De twee initiatiefnemers achter Parfum.nl, Brian en Nils, beschikken gezamenlijk over een hoop kennis en ervaring in de cosmeticamarkt en de online wereld. Toen de kans voorbij kwam om het sterke domein parfum.nl te bemachtigen, werd er geen moment getwijfeld. Op dit domein moest een webshop komen die de strijd aangaat met de gevestigde orde in de online cosmeticamarkt. De webshop moet uitblinken in service tegen een zeer betaalbare prijs. Dit komt mede voort uit het feit dat de voormalige eigenaar van het domein parfum.nl een negatief sentiment heeft achtergelaten, door niet waar te maken wat ze beloofde.

De basis voor succes is de stip op de horizon
Alvorens met elkaar aan de slag te gaan hebben wij uitvoerig stilgestaan bij de doelen die behaald moe(s)ten gaan worden. Op basis van historische data, marktdata en eigen businessmodellen hebben wij gezamenlijk een businesscase geformuleerd die als basis wordt gebruikt voor de uiteindelijke ontwikkeling van de nieuwe webshop. Het uitgangspunt hierbij is het ontwikkelen van een basis product (Minimum Viable Product) dat na lancering wordt doorontwikkeld op basis van gebruikersdata: groot denken, maar klein beginnen.
“Bij FRMWRK hadden we simpelweg het gevoel dat we dezelfde taal spreken en ondernemen ook in het DNA zit. Handen uit de mouwen en werken vanuit een businesscase en de techniek daarop laten volgen." - Nils, eigenaar Parfum.nl

Basisfundament Magento 2
De webshop is ontwikkeld op een door ons geoptimaliseerd Magento 2 fundament. Dit fundament bevat diverse optimalisaties gebaseerd op best practices uit de markt en/of inzichten die wij hebben opgedaan bij eerder ontwikkelde webshops.
Binnen ons basisfundament zijn diverse optimalisaties doorgevoerd, die specifiek van toepassing zijn voor parfum.nl, waaronder een directe koppeling met het logistieke centrum van waaruit de producten worden geleverd. De koppeling voorziet erin dat enerzijds product- en voorraadinformatie gesynchroniseerd wordt naar de webshop en dat alle orders direct worden toegezonden naar de logistieke partner, waardoor de verzendclaim "voor 19:00 uur besteld, morgen in huis" zonder problemen wordt gerealiseerd.

Continue ontwikkelen en optimaliseren
Met de feestdagen voor de deur, de periode waarin een belangrijk deel van de omzet dient te worden gerealiseerd, is het van belang om gericht aan de slag te gaan met het aantrekken van nieuwe bezoekers, het optimaliseren van de conversieratio en het verhogen van de gemiddelde orderwaarde. In nauwe samenwerking met onze Online Marketing specialisten wordt in deze periode voortdurend bekeken waar (extra) winst kan worden behaald en hoe de bezoeker kan worden verleid tot het doen van een aankoop.

Bekijk deze Magento webshop: https://www.parfum.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +