Op = Op Voordeelshop

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2016

Op=Op Voordeelshop is specialist op het gebied van verzorgingsproducten, huishoudproducten en gezondheidsartikelen. Ze hebben een omnichannel visie en hebben naast de nieuwe Magento 2 Enterprise webshop, 126 fysieke winkels in Nederland. Daarmee zijn ze een van de grootste spelers in haar soort.


”Een e-commerce platform om de online groei kracht bij te zetten.”


Op=Op timmert sinds 1997 aan de weg met fysieke winkels in diverse winkelstraten in Nederland. In 2015 openden ze hun 100ste winkel en inmiddels staat de teller op 126. In 2015 zijn de plannen gesmeed voor de bouw van een nieuw e-commerce platform. De plannen voor dit platform passen uitstekend in de groeivisie van het bedrijf. Namelijk: binnen afzienbare tijd groeien naar duizenden online orders per week.


De keuze was al snel gevallen op Magento en na een aantal gesprekken met officiële Magento partners werd de keuze gemaakt voor de nuchtere aanpak van Guapa B.V. Een behoorlijk budget is vrijgemaakt om te kunnen investeren in e-commerce met het idee dat dit een enorme positieve bijdrage gaat hebben aan de groei van het concern in zijn geheel. We zijn direct gestart met het bouwen op het Magento Enterprise platform en daarmee dus ook direct op Magento 2.


“Samen met Guapa werken aan groei en een gedegen roadmap”

Dion Fokkema- E-commerce Manager – Op = Op Voordeelshop


In de basis over compleet


Het e-commerce platform moest goed voorzien in zaken als schaalbaarheid, snelheid en personalisatie. Daarom was de keuze voor Enterprise snel gemaakt en was de investering van een dermate omvang dat Magento 2 ook direct een juiste keuze bleek.


Magento is in de basis al super compleet en daarom is de keuze voor Magento gemaakt. Vanwege het feit dat er veel maatwerk nodig is om de shop te krijgen tot het gewenste niveau is er ook gekozen voor Magento. Omdat het open source is en er is gekozen voor een opzet waarmee het mogelijk is om uitbreidingen en toevoegingen relatief makkelijk door te voeren samen met je Magento partner, was Magento 2 daarin een nog betere keuze dan de eerste versie van het platform.


Snelheid en schaalbaarheid


Op = Op Voordeelshop had voor de huidige Magento Shop een platte website waar men al behoorlijk wat bezoekers te verwerken kreeg. Om deze bezoekers stroom met een behoorlijke groei aan te kunnen is er gekozen voor een snel en schaalbaar pakket in de vorm Magento Enterprise 2 en een gedegen hosting platform in de vorm van een Hypernode bij Technology partner Byte. Ook de schaalbaarheid en flexibiliteit die het admin panel te bieden heeft en de extra’s die daar nog een bij komen in de Enterprise variant hebben de keuzes kracht bijgezet.


Koppelingen en maatwerk


Magento 2 is goed te koppelen met externe systemen, en dat hebben wij in dit geval ook voor Op = Op weten te realiseren. Zo draaien er op dit moment koppelingen met Sherpaan, Beeyond PIM en PostNL. Daarnaast is de shop nu al behoorlijk uitgebreid met maatwerk en zal dit nog verder worden uitgebreid met unieke en baanbrekende concepten.


Bekijk deze Magento webshop: https://www.opisopvoordeelshop.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +