Omroep Max

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2013

Alle websites van Omroep MAX draaiden op een verouderd CMS, dat binnenkort zal worden uitgefaseerd. Hieruit is de vraag van Omroep MAX gekomen om alle 11 websites om te bouwen naar een Open Source alternatief. Omroep Max heeft uiteindelijk gekozen voor TYPO3, omdat dit CMS veel voorkomt in omroepland. Daarnaast sluit TYPO3 aan bij de wensen van Omroep MAX. Zij hadden als wens een Open Source CMS met een overzichtelijke backend, waarin alle websites in één platform kan worden beheerd. En er is weinig maatwerk verricht in TYPO3, door de bestaande extensies.

Webshop
Naast de corporate websites moest ook de webshop van Omroep MAX vernieuwd worden. Voor de webshop is gekozen voor Magento.

NPO-systemen
Daarnaast dienen de televisie- en radio-uitzendingen op de websites gebruik te maken van de nieuwe NPO-systemen. De oudere systemen ,o.a. NEBO, zijn al gedateerd, waardoor Omroep MAX als eerste in omroepland gebruik maakt van de nieuwste technologieën.

Youwe heeft de corporate website, evenals alle televisie- en radiowebsites ondergebracht in één TYPO3-installatie. Hier is gebruik gemaakt van de laatste TYPO3 versie 4.7. De redacteuren kunnen nu alle websites beheren vanuit één platform. Dit werkt efficienter en is gebruiksvriendelijker.

NPO- systemen voor radio en televisie
De televisie uitzendingen worden door middel van POMS ,Publieke Omroep Media Service, weergegeven op de nieuwe websites. Dit is een nieuw systeem ontwikkeld door NPO, i.v.m. de uitfasering van het oude systeem NEBO. Voor de radio uitzendingen wordt gebruik gemaakt van Radiobox. Dit is het radio metadatasysteem van de NPO. Dit systeem heeft alle radio data van de publieke omroep in één metadatasysteem.

Magento webshop
Voor de webshop is gebruik gemaakt van Magento. Hier kunnen onder andere CD’s, DVD’s en boeken worden besteld. In de webshop is het ’Word lid’-gedeelte bijgevoegd, zodat men zich vanuit de webshop direct kan aanmelden. De webshop heeft daarnaast een koppeling met het CRM-systeem van Omroep MAX ter controle van het lidmaatschap.
Tevens worden nieuwe bestellingen via een SOAP-koppeling naar het CRM-systeem verzonden, zodat alle data op één centrale plek beheerd wordt. Deze koppelingen zorgen voor een efficientere werkwijze, de afhandeling gebeurt hierdoor ook veel sneller.
Bekijk deze Magento webshop: https://winkel.omroepmax.nl/
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +