NTR SchoolTV Webshop

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2014

Schooltv maakt in Nederland tv-programma’s met begeleidend materiaal voor peuters, kleuters, leerlingen in het primair onderwijs (PO) en voortgezet onderwijs (VO). De meeste programma’s zijn gebaseerd op lesprogramma’s op school. De scholen kunnen op deze manier de door hen behandelde lessen combineren met televisie.


In de webshop staan alle producten rondom de programma’s. Dat varieert van dvd’s, boeken, werkboekjes, puzzels tot ‘digibordlessen’. Deze producten worden voornamelijk door scholen aangeschaft om te gebruiken in het leslokaal. Er komen echter ook steeds meer producten bij die geschikt zijn voor thuis (te herkennen aan het blauwe label ‘Ook voor thuis’).


Er kan met de gangbare betaalmethoden betaald worden. Door slim gebruik te maken van ingevulde velden in de checkout, kunnen scholen echter ook Op Rekening bestellen.


Voordat Schooltv over ging op Magento Community, draaide de shop op Hybris software. Door toenemende ontevredenheid en dure doorontwikkeling is besloten om over te stappen naar Magento. Tot volle tevredenheid tot nu toe.


Het design is van de shop is ‘custom’ maar sluit qua huisstijl volledig aan op de content site van Schooltv, schooltv.nl. Het design is vervolgens in een responsive Magento theme gegoten, met Boldstrap (Bold’s eigen responsive Magento framework) als basis.


De filters zijn onder handen genomen en ondersteunen nu meerdere actieve waardes per filter. Daarnaast zijn ze nu ‘SEO-friendly’ door een juiste opzet van URL’s en de mogelijkheid om unieke content toe te voegen aan de programma pagina’s.


Door een realtime koppeling met de backoffice van Schooltv is de voorraad altijd up-to-date en worden orders direct geëxporteerd.


Bekijk deze Magento webshop: http://www.schooltvwebshop.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +