NRC Webwinkel

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2015

NRC Handelsblad is een begrip in Nederland. Deze kwaliteitskrant biedt echter veel meer dan het laatste nieuws. De webwinkel van de NRC sluit naadloos aan bij de behoeften en interesses van de NRC-doelgroep. Redkiwi ontwikkelde voor NRC een nieuwe webshop.

Collectie
Het productassortiment van de NRC webwinkel is breed: wijnen, reizen, maar ook theaterkaartjes, boeken, e-boeken, enzovoort. Voor de ontwikkeling van de nieuwe webshop had deze diversiteit twee uitdagingen: design en techniek

Design
De NRC richt zich op een gemiddeld iets oudere, welgestelde doelgroep. De webshop moest daarom een rustig beeld geven, maar wel ruimte bieden voor veel informatie. Om de webshop overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te maken, hebben we gekozen voor verschillende layouts bij specifieke productgroepen.

Techniek
De verschillende productgroepen hebben ook allemaal een ander fulfilmentproces. Bij elke bestelling is dit volledig geautomatiseerd, zodat na één bestelling direct een reisbureau, een wijnleverancier en het Centraal Boekhuis de order kunnen gaan verwerken. Dit alles wordt geautomatiseerd teruggekoppeld, zodat de kwaliteit van het proces beheerd wordt.

Resultaat
Vanaf de eerste weken na de livegang is de webshop al meer omzet gaan realiseren. Er staat nu een solide basis waarop we de webshop samen met de NRC gaan doorontwikkelen voor nog meer conversie.
Bekijk deze Magento webshop: https://nrcwebwinkel.nl/
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +