Matson Naaimachines

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2015

De mensen van Matson hebben verstand van machines én hart voor de naaimachine hobby. Ze weten alles van naaimachines, bijbehorende accessoires en fournituren en zijn op de hoogte van de laatste tips & tricks. In de winkels op de Meent in hartje Rotterdam en in de Utrechtse Nachtegaalstraat staat het Matson team klaar om de klant te voorzien van extra instructies en kan een groot assortiment aan naaimachines worden bekeken en zelfs worden uitgeprobeerd. Met hun eigen reparatieservice zorgen ze ervoor dat naaimachines in topvorm blijven. Matson Naaimachines is met recht sinds 1929 een begrip in de naaimachine branche.


De oplossing

Het fundament onder de webshop van Matson Naaimachines is ons in huis geoptimaliseerde Magento Community editie (Winshop) in combinatie met de ShopConnector plug-in waarmee eenvoudig de product- en orderinformatie gesynchroniseerd kan worden tussen de Magento webshop en het winkelkassa managementsysteem VMSII van Vendit.


Uitgebreide productkenmerken

De aanschaf van naaimachine gaat gepaard met een uitgebreid orientatieproces van de klant. Het is per slot van rekening een product die slechts eens in de 5 tot 7 jaar word aangeschaft. Vanuit dit perspectief is de wens uitgesproken om veel aandacht te besteden aan de wijze waarop productkenmerken (specificaties) binnen de webshop aanwezig zijn. Door productkenmerken te voorzien van een aanvullende toelichting biedt Matson Naaimachines haar klanten een helder en duidelijk overzicht van de mogelijkheden van de machine. Dit gecombineerd met de mogelijkheid om naaimachines eenvoudig te vergelijken maakt dat de klant een weloverwogen beslissing kan nemen. Alle productkenmerken worden centraal ingevoerd binnen VMSII en tijdens het synchronisatie proces automatisch gekoppeld aan de juiste producten en productsets.


Garenselector

Naast de aanschaf van Naaimachines, zijn de accessoires in de vorm van garen, van essentieel belang in de webshop van Matson Naaimachines. De uitdaging hierbij was hoe om te gaan met de grote hoeveelheid verschillende variaties in kleur. In nauwe samenwerking met Matson Naaimachines is de ”garenselector” ontwikkeld. Dit maatwerk component biedt de bezoeker de mogelijkheid om binnen de productdetailpagina heel eenvoudig een of meerdere garen in diverse kleuren te selecteren en in haar winkelmand te plaatsen. Is de bezoeker bekend met de kleurnummers, dan kan hier direct op worden gezocht. Het beheer van deze producten is een slimme combinatie tussen VMSII en Magento, waarbij de kracht van beiden systemen worden benut.


Aanvragen actieprijs

In sommige situaties is het niet wenselijk of zelfs niet mogelijk (op basis van richtlijnen van de fabrikant) om direct een actieprijs te communiceren voor een product. Voor deze specifieke gevallen is een actieprijs aanvraagformulier ontwikkeld. Dit aanvraagformulier wordt getoond op de positie van de bestelbutton. Op deze wijze kan de bezoeker heel eenvoudig de scherpste prijs aanvragen. Het wel of niet tonen van het formulier wordt volledig beheerd vanuit VMSII.


Bekijk deze Magento webshop: http://www.matson.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +