Maegis B2B

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2018

NIEUWE WEBSHOP & ERP KOPPELING

Maegis uit Enschede is specialist in signmaterialen zoals: snijfolies, printmedia en snijmaterialen. Met de overname van Sign Top BV afgelopen jaar is Maegis uitgegroeid tot grootste signleverancier in de Benelux.Met de overname van Sign Top is ook de webshop en het klantenbestand overgenomen. Hiermee kwam een nieuw vraagstuk naar voren voor Maegis: Hoe koppelen we de webshop aan ons eigen ERP systeem? Maegis wil namelijk de klanten op dezelfde manier blijven bedienen via een vernieuwde webshop, waarbij hun eigen ERP Systeem, Navision Cloud, leidend blijft.


Hiervoor heeft Vendic een Magento 2 webshop ontwikkeld, volledig gericht op B2B met een B2C look. Alles in de shop is gekoppeld aan Navision, het hart en brein van de organisatie. In Navision wordt namelijk alles geregeld, e-mail, agenda’s, klanten, verkopen, administratie etc. Door een M2 koppeling te maken met Navision wordt alles voor Maegis beheerd in Navision en verwerkt in Magento. Het is namelijk zo gemaakt dat Maegis de backend van Magento niet hoeft te gebruiken.


Het hart van Maegis is Navision. Navision is een software waar je alles mee kunt doen; bijvoorbeeld de boekhouding, de mailings, facturatie en voorraadbeheer. Aan ons de mooie uitdaging om Magento en Navision te koppelen. Zodat alles wat in Navision wordt ingevoerd, doorgestuurd wordt naar Magento. Maegis kan Navision blijven gebruiken op de manier zoals ze gewend zijn en hoeven niets in te voeren in Magento.


Vooral op het gebied van specifieke prijsafspraken zijn er modules geïntegreerd. Deze prijsafspraken werden in de tijd zonder webshop altijd al verwerkt in Navision.


Extra features:

– Login voor prijs:

– Prijs per klant per product

– Advanced pricing: Staffelprijzen icm productsoort

– Verzendafspraken per klant

– Betalingsvoorwaarden

– Rekenhulp

– ERP koppeling

– Algolia search


Verborgen prijzen

De prijzen van de producten worden verborgen voor gast bezoekers. Op het moment dat je inlogt komen de prijzen tevoorschijn. Je kunt je als nieuwe bezoeker ook niet zomaar aanmelden. Zo heeft de buitendienst de mogelijkheid om de nieuwe potentiële gebruikers te screenen op onder andere kredietwaardigheid.


Prijsafspraken per klant

Per klant kunnen er prijsafspraken worden gemaakt. Deze prijsafspraken met de diverse klanten worden verwerkt in Navision. Door de koppeling worden edie prijzen verwerkt in de shop wanneer de klant is ingelogd.


Staffelprijzen

Op het moment dat er een grotere afname plaatsvindt, gaan de prijzen naar beneden. De staffelprijzen vervallen op het moment dat de klant een gunstigere prijsafspraak heeft. Ter verduidelijking het onderstaande voorbeeld:

Voorbeeld: Klant A heeft dus een prijsafspraak met Maegis om voor €15 product X aan te schaffen. Op het moment dat ze 10 stuks aanschaffen, en de staffelprijs is op dat moment €20, dan behoudt de klant A zijn prijsafspraak. De prijsafspraak overschrijft de standaard staffelprijs. Pas op het moment dat de staffelprijs onder de desbetreffende prijsafspraak komt, treed de staffelprijs in werking. De klant krijgt dus altijd de beste prijs.


Combinaties

De staffelprijzen zijn op productniveau, deze producten kunnen ook gecombineerd worden. Op het moment dat er van hetzelfde product verschillende kleuren zijn, ziet Magento dit als verschillende producten. Door groepen aan te maken kunnen de staffelprijzen ook worden doorgevoerd als er verschillende kleuren worden besteld. Je kunt zelf aangeven welke producten je in dezelfde groep wilt plaatsen. Zo kunnen de staffelprijzen voor diverse producten gelden.


Benieuwd naar dit project van Vendic https://www.maegis.nl


Bekijk deze Magento webshop: https://www.maegis.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +