Koffiecentrale

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2014

Ontstaan vanuit de liefde voor heerlijke espresso helpt Koffiecentrale Nederland zijn klanten nu ruim 10 jaar aan de mooiste koffie- en theeproducten. Koffiecentrale Nederland is voor de meeste premium koffiemerken in zijn uitgebreide assortiment de officiële importeur voor Nederland en België.

De webwinkel van Koffiecentrale Nederland was verouderd. De techniek, de functionaliteiten en het design waren aan modernisering toe. MediaCT heeft de webwinkel van Koffiecentrale Nederland een geheel nieuw e-commerce platform en look en feel gegeven. Daarnaast is de nieuwe webwinkel voorzien van vele nieuwe marketing georiënteerde functies. Meer weten? Hieronder wordt een aantal nieuwe functionaliteiten nader toegelicht.

STRATEGIE EN WENSEN

Bij de realisatie van de nieuwe webwinkel van Koffiecentrale Nederland lag de nadruk op het efficiënt inrichten van het bestelproces. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het design en de interactie. Met de nieuwe webwinkel wilde Koffiecentrale Nederland klanten meer verleiden tot aankoop, waarbij retentie (herhaalaankopen) het belangrijkst was. Ook is het productassortiment flink uitgebreid. De verwachting is dat dit zal resulteren in een omzetstijging per klant.

Ben Wijnhoven, eigenaar van Koffiecentrale.nl:

“Koffiecentrale Nederland beschikt over het uitgebreidste assortiment premium koffie in de Benelux. We zijn constant op zoek naar de mooiste koffie en naar kleine roosterijen met een passie voor het ambacht. Onze focus ligt op espressokoffie uit Italië. Daar ligt ons hart. We hebben alles zelf op voorraad. Dat vergt een strakke planning en logistiek. Een gestroomlijnd bestelproces en een soepele afhandeling zijn cruciaal voor ons bedrijf.“
Na een intensieve zoektocht, waarbij er naar vele e-commerce leveranciers en platformen is gekeken, heeft Koffiecentrale uiteindelijk gekozen voor MediaCT en het Magento Enterprise platform. De redenen voor deze keus waren de bewezen ervaring van MediaCT met het platform en e-commerce oplossingen, hun proactieve houding en het feit dat zij echt met de klant meedenken.

HIGHLIGHTS VAN DE CASE

VORMGEVING
In samenwerking met het door MediaCT aangedragen design bureau e-Activists is er voor Koffiecentrale Nederland een prachtig design op tafel gekomen. Een design waarbij scherpe teksten en professionele afbeeldingen de perfecte klantbeleving creëren. Het gedetailleerde design springt direct in het oog. De gebruiksvriendelijke en overzichtelijke navigatie in de webwinkel heeft bij het ontwerpen extra aandacht gekregen om de klant goed te kunnen begeleiden met het vinden van het juiste product.

MOBIEL EN TABLETS
Om ook de mobiele klanten te kunnen voorzien van de heerlijkste koffie, is de nieuwe webwinkel van Koffiecentrale Nederland uitgerust met een adaptive design. Een adaptive design schaalt mee met het scherm waardoor de webwinkel ook op mobiele telefoons en tablets prettig in gebruik is. Voor Koffiecentrale is een versoberde variant van de webwinkel gerealiseerd in een eigen thema. Dit garandeert een optimale gebruikerservaring en een snelle website.

ABONNEMENTEN
In de nieuwe webwinkel van Koffiecentrale Nederland kunnen klanten een abonnement afsluiten voor verschillende koffiesoorten. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun favoriete koffie iedere 2 weken te laten bezorgen. Om dit te realiseren, is gebruik gemaakt van Recurring Profiles, een erg interessante functionaliteit van Magento Enterprise waarmee klanten een abonnement kunnen afsluiten op een bepaald product of gebruik kunnen maken van een betaalplan.

ROOSTERVERS
In de nieuwe webwinkel van Koffiecentrale Nederland kunnen klanten een abonnement afsluiten voor verschillende koffiesoorten. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun favoriete koffie iedere 2 weken te laten bezorgen. Om dit te realiseren, is gebruik gemaakt van Recurring Profiles, een erg interessante functionaliteit van Magento Enterprise waarmee klanten een abonnement kunnen afsluiten op een bepaald product of gebruik kunnen maken van een betaalplan.

SPAARPUNTEN
In de nieuwe webwinkel van Koffiecentrale Nederland kunnen klanten op verschillende manieren spaarpunten verdienen. Wie een account aanmaakt, zich abonneert op de nieuwsbrief, als eerste een productreview schrijft of een vriend laat kennismaken met Koffiecentrale Nederland, verdient punten. Deze functie is gerealiseerd met Magento Enterprise Reward Points.

BLOG
Een blog is een krachtige manier om te communiceren met klanten en geïnteresseerden. Daarnaast kan een blog gebruikt worden voor het opbouwen van autoriteit, het verhogen van het aantal vermeldingen op social media en het behalen van hoge posities in zoekmachines als Google. Voor de blog in de nieuwe webwinkel van Koffiecentrale Nederland is de Blog extensie van AheadWorks gebruikt met een flinke uitbreiding door MediaCT, zodat Koffiecentrale zowel het blog als de webwinkel kan beheren via één platform.

OPTIMALE KLANTENSERVICE
Bij het project van de Koffiecentrale Nederland is ook een Zendesk-integratie (www.zendesk.com) gerealiseerd. Hiermee wordt alle klantcommunicatie gestroomlijnd. Zendesk is uitermate geschikt voor e-commerce organisaties en centraliseert alle klantvragen en conversaties. De data tussen Magento en Zendesk wordt automatisch gesynchroniseerd, zodat de klant- en ordergegevens direct bij de hand zijn. Ook wordt er inzicht verkregen in de statistieken van support, waardoor support gestuurd kan worden op feitelijke cijfers.

OVERZICHTELIJK VERZENDPROCES
Om het verzendproces overzichtelijk te maken en te vereenvoudigen heeft Koffiecentrale Nederland gekozen voor integratie met Paazl (www.paazl.com). Met Paazl is het mogelijk om rechtstreeks vanuit de webwinkel een zending te boeken bij een vervoerder, zonder gebruik te maken van diens boekingsapplicatie. Het voordeel van Paazl is dat deze “multi-carrier” is, zodat er met meerdere vervoerders kan worden gewerkt vanuit één softwarepakket. Wel zo gemakkelijk. Alle lopende of reeds bezorgde zendingen zijn inzichtelijk. Ook is het printen van pakbonnen en stickers heel simpel via de software.

GEÏNTEGREERDE ADMINISTRATIE
Na de oplevering van de nieuwe webwinkel van Koffiecentrale Nederland sluiten de boekhouding en de webwinkel naadloos op elkaar aan. Door gebruik te maken van Exact Online beschikt Koffiecentrale Nederland nu over realtime inzicht in zijn financiën.

BTW-VRIJ
Zakelijke klanten buiten Nederland kunnen bij Koffiecentrale.nl zonder btw betalen. Door verschillende klantgroepen aan te maken, kunnen verschillende prijzen worden weergegeven bij producten. Bijvoorbeeld exclusief btw voor zakelijke klanten en inclusief voor particulieren. Zo kan Koffiecentrale Nederland via één webwinkel zowel de zakelijke als de particuliere markt bedienen.

DE SAMENWERKING

Ben Wijnhoven over de samenwerking met MediaCT:

“Een team met weinig blabla, daar houden we wel van. Blijft onder alle omstandigheden nuchter, zorgt voor rust in het project en presteert continu hoog. De piketpaaltjes zijn duidelijk. Iedereen weet waar hij aan toe is. Zo worden verwachtingen duidelijk. MediaCT zet visie om in resultaat.”

DE TOEKOMST

In de toekomst zal er nog veel geoptimaliseerd en doorontwikkeld worden. Samen hebben MediaCT en Koffiecentrale Nederland een fantastisch product gerealiseerd waarop iedereen trots mag zijn. Samen zullen we de webwinkel naar een nóg hoger niveau tillen.

Tjitte Folkertsma, commercieel directeur van MediaCT:

“Bij MediaCT zijn we erg trots op koffiecentrale.nl. Het is een webwinkel zonder concessies, waarin een perfecte balans is gevonden tussen design, marketing en techniek. Dankzij de samenwerking tussen het designbureau met visie, een klant die voor kwaliteit gaat en het enthousiaste en ervaren ontwikkelteam van MediaCT hebben we een webwinkel gerealiseerd die we met recht een online parel kunnen noemen.”

awards-badge-winner
Bekijk deze Magento webshop: http://www.koffiecentrale.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +