Jumbo Golfwereld

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2013

Jumbo Supermarkt had één doel voor ogen: een winkel creëren die uitsluitend tevreden klanten zou opleveren. Dat ze daarin geslaagd zijn, blijkt wel uit het feit dat ze de snelste groeier in de Nederlandse markt zijn. En daarom hebben zij besloten dat zij deze succesformule nu ook naar de golfsport gaan door vertalen.

De uitgangspunten zijn eenvoudig en duidelijk. Zij combineren de lage prijzen van een gigantische aanbod met een winkelomgeving waar klanten zich thuis voelen. Daar bovenop zorgen zij dat klanten deskundig en plezierig worden geholpen. Bij Jumbo krijgt men het beste van twee werelden en zo creëren zij een totaal nieuw marktsegment, de service-discounter. Dit alles met maar één doel: 100% tevreden klanten maken èn houden!

Resultaatgericht marketingcampagne


Voor Jumbo Golf draait iedere maand een resultaatgericht marketingprogramma. Het team van Clever Strategy werkt resultaat gericht door álles meetbaar en corrigeerbaar te maken. Oftewel het accountable maken van communicatie. Afgelopen jaar resulteerde dat in een verdubbeling van de database én online omzet.

Integratie met Exact globe


Het volledige productassortiment staat, zoals bij veel retailers, in een ERP systeem. In het geval van Jumbo Golf is dit Exact Globe. In nauwe samenwerking met Dealer4Dealer - de ontwikkelaar van de Magento koppeling tussen Exact en Magento, is de koppeling gerealiseerd. Periodiek worden de product- en voorraadinformatie en de webshop orders gesynchroniseerd.

Nederland is niet groot genoeg


Naast de Nederlandse markt heeft Jumbo Golf een aantal jaar geleden de eerste stappen gezet op de Duitse markt. In het kader van deze groeistrategie is de webshop volledig vertaald naar een Duitstalige variant. Nu nog met een beperkter assortiment, maar binnenkort een complete Duitse webshop volledig afgestemd op de Duitse markt.

Snel en gericht zoeken via Sooqr


Ondanks een goed doordachte navigatiestructuur, blijft de zoekfunctionaliteit binnen een webshop van essentieel belang. Binnen de webshop van Jumbo Golf hebben wij in oktober 2015 de technologie van onze partner Sooqr geïmplementeerd.

De resultaten zijn veelbelovend. Het aantal zoekopdrachten is met 30% gedaald, wat in houdt dat de bezoeker sneller vindt waar hij of zij naar opzoek is. Het aantal transacties vanuit het zoeken is met 60% toegenomen. Resultaten waar we trots op mogen zijn.

Succesvol samenwerken


Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met onze partner Clever Strategy. Samen  bouwen we al ruim 5 jaar aan de webshop van Jumbo Golf. De samenwerking kenmerkt zich door de duidelijke afbakening van werkterreinen. Onze focus ligt primair op het (door)ontwikkelen van het Magento platform, waarbij Clever Strategy het klantownership heeft en verantwoordelijk is voor de ideeën met betrekking tot webshop optimalisaties. Dit alles uiteraard in relatie met de totale marketing roadmap zowel on- als offline.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.jumbogolfwereld.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +