Harting-Bank

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2014

Harting-Bank opereert al sinds 1836 in de zorgsector en is daarmee de langst bestaande leverancier van zorghulpmiddelen in Nederland. Zij verzorgen levering en beheer van een breed scala aan producten in zorginstellingen. Hoewel een groot deel van de klanten nog wordt bediend via de traditionele kanalen, begint de website een steeds belangrijkere rol te spelen. Om die reden is ook besloten om de website grondig aan te pakken en uit te breiden met een webshop.

Strategie & doelgroep

Harting-Bank is onderdeel van de Medux groep en is onlangs scherper gepositioneerd tussen de andere labels van Medux. Hierdoor heeft er ook een doelgroepverschuiving plaatsgevonden, waardoor het binnen dit project belangrijk was om die doelgroep goed in kaart te brengen.

Nog voordat we het eerste lijntje ontwierpen, wilden we eerst de doelgroep goed in kaart brengen. We interviewden hiervoor meerdere lagen binnen de organisatie om een goed beeld van de doelgroep te krijgen. De informatie die we gedurende dit traject vergaarden hebben we gebruikt om het ontwerp, de functionaliteiten en de content te bepalen.

Ontwerp

Harting-Bank is een professionele organisatie en we moesten daarom natuurlijk rekening houden met een bestaande huisstijl. Hierdoor konden we ons in het traject nog meer focussen op de invulling van de website. We dachten na over sales-funnels, branding, het overbrengen van de kernwaarden en persuasion van de doelgroep.

De webshop staat op het moment van schrijven enkele weken live. We laten de webshop een paar maanden draaien om data te verzamelen en gaan daarna aan de slag met het optimaliseren van de website.

Magento in combinatie met WordPress

De website van Harting-Bank heeft een vrij uitgebreid corporate gedeelte en veel dynamische content, zoals een kennisbank en blog. Zaken die in Magento niet zo goed en gebruiksvriendelijk werken zoals in WordPress. We hebben er dan ook voor gekozen om beide pakketten in hun eigen kracht te zetten. Magento neemt de webshop/catalogus voor z’n rekening en WordPress het corporate gedeelte en de dynamische content.

Je zou WordPress en Magento kunnen omschrijven als een magisch duo. Beide pakketten zijn marktleider op het gebied van hun toepassing en ze werken naadloos met elkaar samen. De gebruiker merkt dan ook niets van de scheiding tussen deze twee pakketten.

De webshop is nu nog gebaseerd op Magento Community, maar een migratie naar Magento Enterprise staat al in de planning.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.harting-bank.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +