Harlequin

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2011

Met miljoenen lezers en kantoren over de hele wereld is Harlequin de grootste uitgever van romantische fictie. Harlequin is opgericht in 1949 omdat de vraag naar goedkope paperbacks steeds groter werd. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 50 miljoen lezers wereldwijd en hebben ze kantoren over de hele wereld. Harlequin.nl heeft in samenwerking met MediaCT een webwinkel ontwikkeld gericht op de verkoop van boeken en e-books.

PROJECTOVERZICHT
De wensen van Mirjam van der Puijl, webmaster bij Harlequin waren duidelijk. In eerste instantie zou er een begin gemaakt worden met een aantal basis onderdelen zoals een basisconfiguratie in Magento, het bouwen van het wireframe en het uiteindelijke design van de shop. Toen de shop eenmaal vorm begon te krijgen kon er ook gekeken worden naar de specifieke wensen van Harlequin. Zo wordt bijvoorbeeld Yime.nl ingezet als e-mail marketing tool die gekoppeld is met de webwinkel. Daarnaast moesten de social media functies en een aantal specifieke koppelingen geïntegreerd worden in de shop.

ONLINE BIBLIOTHEEK
Eén van de specifieke koppelingen die Harlequin graag geïntegreerd wilde hebben was een bibliotheek functie. Bezoekers moeten de mogelijkheid krijgen om online boeken te lezen. Een bezoeker van de shop gaat naar harlequin.nl/online-lezen en treft daar een aantal e-books aan. Elke week op dinsdag en donderdag komen er twee hoofdstukken online te staan die vervolgens gratis te lezen zijn. Eerder verschenen vervolgverhalen zijn in hun geheel online te lezen. Er zullen steeds meer boeken online komen te staan en zo hoopt Harlequin een vaste lezerskring te creëren.

DE HARLEQUIN BELEVING
Een belangrijk onderdeel van het project was om de Harlequin beleving te versterken bij de bezoekers van de shop. Om deze beleving nog sterker te maken is de pagina harlequin.nl/ontdek opgezet. Op deze pagina kunnen klanten kennismaken met de e-books van Harlequin. Er is een Facebook pagina waar bijna dagelijks updates worden gedaan en er is een Youtube kanaal waar trailers te zien zijn van de nieuwste boeken.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.harlequin.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +