Hallmark

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2011

Hallmark, de grootste leverancier van wenskaarten in Nederland en België, is marktleider in de Benelux. Jaarlijks vinden miljoenen wenskaarten van Hallmark Cards hun weg naar de consument. Met een assortiment van meer dan 5.000 verschillende producten onderscheidt Hallmark Cards zich van de overige aanbieders op deze markt. Door middel van wenskaarten - al dan niet digitaal - wil Hallmark Cards een bijdrage leveren aan het bevorderen van de communicatie tussen mensen en het tonen van gevoelens, zoals liefde en vriendschap. Hallmark Cards Continental Europe is onderdeel van het Amerikaanse Hallmark Cards - concern.

HET PROJECT
Iedereen kent Hallmark. Via de site Hallmark.nl verstuur je leuke e-cards en echte kaarten. In samenwerking met MediaCT is er voor Hallmark een nieuwe website ontwikkeld met een doordachte SEO-strategie. Een mooie samenwerking tussen Hallmark, Wowww en MediaCT.
Om écht de SEO kansen te benutten werd duidelijk dat een nieuwe website en een nieuw CMS een must waren. Samen met Wowww, de technische partner van Hallmark.nl, is uitgedacht wat de mogelijkheden zijn. Daarna is besproken wat de optimale taakverdeling moest worden.

STAP 1: INVENTARISATIE WENSEN EN ADVIES
De voorbereidende fase voor het design en SEO (zoekmachine optimalisatie) is uitgevoerd door MediaCT. De fase bestond uit een gebruiksonderzoek, een concurrentieanalyse en een inventarisatie van de wensen qua functionaliteit en design.

STAP 2: WIREFRAMES
De wireframes zijn uitgewerkt in Mockingbird. Online, dus makkelijk te delen en real-time inzicht in de voortgang. In een week werden de wireframes gemaakt, meerdere malen doorgesproken en goedgekeurd. De focus lag op:

  • Beheerbaarheid: grote acties en flexibele blokken

  • Een rustige uitstraling en duidelijke navigatie

  • SEO: voldoende contentmogelijkheid


STAP 3: DESIGN
Op basis van de wireframes is het design gemaakt voor de nieuwe site. Er is gekozen voor grote visuals en elementen die fun, kwaliteit en autoriteit uitstralen. Samen met Louise Keukens, designer bij Hallmark, zijn de designs definitief gemaakt.

STAP 4: COPYWRITING
Marlies Lemmens is copywriter binnen Hallmark. In samenwerking met MediaCT zijn voor elk moment en elke collectie teksten geschreven. In een gedeelde Google Doc is er snel samengewerkt met betrekking tot het geven van feedback en input. Dit proces startte overigens al tegelijk met de wireframes. Efficiëntie is alles!

STAP 5: DE WEBSITE OPZETTEN IN DRUPAL
Meteen na de wireframes kon Wowww de basis van de site al in Drupal opzetten. Na goedkeuring van het Design hebben we samen met Wowww de designs omgezet in templates voor Drupal. Wowww zorgde intussen voor de koppeling met het kaartensysteem en de technische voorbereiding van Drupal.

ADWORDS OPTIMALISATIE
Naast het opzetten van de nieuwe website en een SEO strategie heeft MediaCT ook de Adwords campagnes van Hallmark overgenomen. Zo hebben de marketeers van Hallmark meer focus op branding en on-site acties. En doen wij ook waar we goed in zijn. Campagnes optimaliseren, resultaten communiceren en succesvol budgetten beheren en targets halen.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.hallmark.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +