Haarshop

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2013

In plaats van een bestaand systeem koos Haarshop.nl in het verleden voor een eigen programmeur die zelf from scratch de webwinkel ontwikkelde. In tijden dat het internet in de kinderschoenen stond, was dat een groot voordeel. De site werd in huis gemaakt door een briljante ontwikkelaar met hart voor de zaak. Ging er tijdens een vakantie in Mexico iets mis? Dan stond de programmeur in een strandtentje de hele middag problemen op te lossen. Daar doe je niet zomaar afstand van.

Maar uiteindelijk liep het bedrijf toch tegen beperkingen aan. Elke functionaliteit, denk aan cross- of upselling, vergde een flinke investering waarbij kinderziektes nooit waren uitgesloten. Bovendien moest er intern meer tijd vrij worden gepland om aanpassingen goed door te testen dan wanneer je van een bestaand systeem gebruikmaakt.
Daarnaast is het vanuit bedrijfsperspectief niet verstandig om met een organisatie van ruim 25 man de technische verantwoordelijkheid bij één persoon neer te leggen. Vanuit dat perspectief besloot Haarshop.nl te zoeken naar software met een meer generieke oplossing.Het werd Magento vanwege de vele mogelijkheden. “Magento Enterprise heeft vrijwel alle functionaliteiten standaard en is wereldwijd ontwikkeld voor webshops die vele malen groter zijn dan wij. Dat betekent stabiliteit en software die ook nog eens ongemerkt verder ontwikkeld wordt. In plaats van dat je continu wordt teruggefloten krijg je er voor je gevoel opeens tien versnellingen bij. We zijn al actief in België en kijken nu ook reikhalzend naar de Duitse markt. De software is er klaar voor.”
Bekijk deze Magento webshop: http://www.haarshop.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +