FS Kantoormeubilair

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2016

We/Provide heeft de nieuwe Magento 2 webshop van FS Kantoormeubilair ontwikkeld. Zoals de naam al doet vermoeden biedt de webshop van FS Kantoormeubilair een assortiment van kantoormeubelen aan. Van werkplekken tot kasten, verlichting en akoestische wanden, alles kan er gevonden worden. De vraag om deze webshop te ontwikkelen kwam vanuit zusterbedrijf FS Kantoorinrichting, welke zich bezighoudt met het inrichten van kantoren, horeca- en overige bedrijfspanden.

Door de groei in online aankopen in kantoormeubelland ontstond er een kans voor FS Kantoorinrichting om hun diensten uit te breiden. Zo ontstond het idee om een webshop te ontwikkelen om online het meubilair te verkopen wat ze gebruiken in hun inrichtingen. Hiermee kunnen bestaande klanten gemakkelijk meubels nabestellen en kunnen nieuwe klanten kennismaken met het brede assortiment van FS Kantoorinrichting.

We/Provide heeft het volledige traject geleid van onderzoek tot design, ontwikkeling en online marketing.

De vraag
Er moest een oplossing komen voor een webshop die naadloos aan zou sluiten op de nieuwe website van FS Kantoorinrichting. Qua uiterlijk moesten de website en webshop in elkaars lijn liggen, maar wel duidelijk gescheiden zijn. Daarnaast moesten er functionaliteiten bedacht worden waardoor bezoekers gemakkelijk van de website naar de webshop konden switchen, en weer terug. Tot slot moest er naast het design en de technische ontwikkeling een plan worden opgezet voor een online strategie om de twee merken sterk neer te zetten.

De oplossing
Om het hele project soepel te laten verlopen stelden we een multidisciplinair team samen van designers, developers en online marketeers. De ontwerpen van de website en webshop zijn dicht bij elkaar gehouden door de huisstijl van FS Kantoorinrichting te updaten en in een andere kleur door te voeren voor de webshop. Voor de technische realisatie van de webshop werd voor Magento 2 gekozen. Hiermee was er toegang tot de nieuwste technische functionaliteiten en een optimale gebruiksvriendelijkheid voor FS Kantoormeubilair. Om de online positionering op te zetten werd een content- en advertentieplan opgezet en een social strategie gestart.

Het resultaat
We/Provide leverde een volledig responsive Magento 2 webshop op. Gebouwd met de nieuwste technieken waarmee FS Kantoormeubilair volledig toekomst-proof is. Door het speelse design wordt de klant rondgeleid in de winkel en tenslotte verleidt tot een aankoop. Meerdere functionaliteiten zorgen ervoor dat ook de diensten van FS Kantoorinrichting naar voren worden gebracht. Daar tegenover worden bezoekers van de website ook weer naar de webshop geleid om producten aan te kopen. Om zowel de webshop en website een boost te geven werd een tweeweekse lanceringscampagne opgezet en volgens een continuë social strategie in werking gezet.
Bekijk deze Magento webshop: https://www.fskantoormeubilair.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +