Foeth B.V.

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2018

Foeth B.V. is de grootste voorraadhoudende partij van gebruikte en gereviseerde procesmachines van topmerken in Europa. Met een voorraad van meer dan 4.000 items op meer dan 32.000 m2 opslagruimte was het tijd om de voorverkoop binnen- en buitendienst eenvoudiger te maken. Foeth B.V. heeft daarom Experius gevraagd om een modern e-commerce platform te ontwikkelen.


Alle kanalen in sync

Goede communicatie tussen verschillende online systemen is een must. Foeth B.V. werkt met softwarepakket AFAS. Daarnaast wordt alle productinformatie verzamelt en beschikbaar gemaakt via Product Information Management (PIM) systeem Akeneo. Om beide systemen met Magento te implementeren heeft Experius samengewerkt met dNovo ICT. Zij hebben een op maat gemaakte koppeling voor AFAS geschreven en het PIM systeem van Akeneo ingericht.


Design Experius

Experius heeft de B2B whitelabel gebruikt als basis voor het stabiele e-commerce platform. Kleine aanpassingen zijn er gemaakt in de vormgeving zodat deze aansluit bij de huisstijl van Foeth B.V. Daarnaast is er vanuit Foeth B.V. de vraag gesteld om het logo te moderniseren, zonder al te grote aanpassingen.


Andere functionaliteiten van deze webshop zijn:

• Offertes aanvragen; Experius heeft in het nieuwe platform het mogelijk gemaakt dat de klant een offerteaanvraag indient op basis van de producten in de winkelmand.

• Product attachments; Voor ingelogde gebruikers is het mogelijk om documentatie (zoals handleidingen) van machines te downloaden. Deze bestanden zijn in het ERP systeem toegevoegd aan de producten en zichtbaar op de productpagina’s.

• Slimme zoekfunctionaliteit; Om de zoekfunctionaliteit te verbeteren hebben we onze eigen geavanceerde zoekfunctionaliteit op basis van Elasticsearch geïmplementeerd.


Bekijk deze Magento webshop: https://www.foeth.com/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +