Dokkumer Vlaggen Centrale

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2014

Dokkumer Vlaggen Centrale, de enige echte in vlag en doek. Specialist in het bedrukken van doek sinds 1936. Met ruim 80 specialisten in dienst is Dokkumer Vlaggen Centrale uw partner in het bedrukken van binnen- en buitenreclame op onder andere vlaggen, parasols, beachvlaggen, spandoeken en presentatiedoeken. Ook voor landen-, provincie- en gemeentevlaggen bent u bij DVC op het juiste adres. Vlaggenmasten en accessoires bestelt u eenvoudig mee. Alle werkzaamheden worden in Dokkum uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om binnen 24 uur al te leveren.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de nieuwe webwinkel voor de Dokkumer Vlaggen Centrale, zowel door het webteam van Dokkumer Vlaggen Centrale als MediaCT. De verschillende niche webwinkels van de Dokkumer Vlaggen Centrale zijn teruggebracht tot één centrale webwinkel.. Daarnaast is de webwinkel voorzien van een fris, nieuw design en een aantal interessante features.

Benieuwd? Lees snel verder!

Strategie en wensen
In augustus 2013 vond de kick-off plaats op het hoofdkantoor van MediaCT.
“Onze wensen en ambities stonden al vast: de nummer 1 webwinkel in vlag en doek lanceren. Dokkumer Vlaggen Centrale heeft namelijk een vooraanstaande positie op de Nederlandse doekmarkt, met ruim 40.000 klantrelaties. Er is een duidelijke trend naar steeds sneller leveren. De vraag naar digitale printtechniek neemt toe en onze klanten willen bestellingen steeds vaker zelf en op een zelfgekozen moment via het web afhandelen. Daarbij verwachten ze een hoog serviceniveau. MediaCT heeft ons geholpen de wensen van onze klanten door te vertalen naar het web,” aldus Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC.

De eerste resultaten van de nieuwe webwinkel zijn ruim boven verwachting. DVC was uitgegaan van een conversie van 1% met een gemiddelde orderwaarde van € 95,-. De gemiddelde conversie na een maand is inmiddels al 3% en heeft een orderwaarde van € 175,-. De webtransacties in 2014 zijn t.o.v. februari 2013 met 50% gestegen. Een fantastisch resultaat!

Highlights van de case

Supersnelle webwinkel
Voor een optimale bezoekersbeleving van de webwinkel is de snelheid van groot belang. Daarnaast is de snelheid van de website één van de belangrijkste rankingfactoren van Google. Mede hierom heeft Dokkumer Vlaggen Centrale gekozen voor een Fullpage Cache van Magento Enterprise in combinatie met Redis. Het resultaat is een razendsnelle webwinkel. Het grote voordeel van Redis is dat er niets meer gecached wordt op de harde schijf, maar alles in het werkgeheugen van de server.

Zelf product samenstellen
In de webwinkel van Dokkumer Vlaggen Centrale kunnen klanten via een gebruiksvriendelijke methode zelf een product samenstellen. Aan de hand van afbeeldingen en tekst doorloopt de klant het duidelijke bestelproces stap voor stap. Klanten kunnen eenvoudig masten en accessoires mee bestellen. Hierdoor is de cross-selling binnen de webwinkel verhoogt.

Online ontwerpen
Klanten die graag hun eigen ontwerp willen gebruiken, zijn bij dvc.nl aan het juiste adres. In samenwerking met ”ISI Publishing Innovators” zijn drie aanlevermethodes geïntegreerd. Het samenstellen van een ontwerp met meerdere afbeeldingen en tekst is mogelijk met de ”Online ontwerp module”. Wil de klant volledige controle over het ontwerp, dan kan hij een eigen ontwerp aanleveren via de optie ”Upload Module”. Naast pdf-bestanden kunnen ook andere beeldformaten worden aangeleverd. Wie het ontwerpen liever uitbesteedt, kiest voor de optie ”Laat DVC ontwerpen”. De klant kan hier op een formulier aangeven wat hij precies wil laten ontwerpen en kan daarbij extra materiaal aanleveren.

DVC SignStores
De nieuwe webwinkel van Dokkumer Vlaggen Centrale is ook voorzien van zogenaamde store locator. Deze extensie heeft MediaCT ontwikkeld en geeft de bezoeker de mogelijkheid om de dichtstbijzijnde SignStore van Dokkumer Vlaggen Centrale te vinden. DVC heeft meerdere SignStores in Nederland. Door de gebruiksvriendelijke extensie zijn extra vestigingen in de toekomst eenvoudig online toe te voegen. Door een postcode of woonplaats in te geven, kan de bezoeker bovendien zoeken naar de dichtstbijzijnde vestiging. Ook kan DVC in een vervolgstadium per SignStore een afbeelding uploaden per pagina, maar ook verschillende icoontjes per vestiging.

Livechat via CoBrowser.net
Voor een laagdrempelig klantcontact en ondersteuning bij het samenstellen van een vlag of het aanvragen van een offerte is de chatfunctie van CoBrowser.net geïntegreerd. Daarnaast kunnen de medewerkers van Dokkumer Vlaggen Centrale via de cobrowser functie meekijken waar de bezoeker is en wat hij doet. Zo kunnen ze hem nog beter ondersteunen en waardevolle informatie verzamelen om de gebruikservaring te verbeteren. Hierbij is gekozen voor een persoonlijke insteek, zodat de bezoeker meteen kan zien met wie hij chat.
De samenwerking
Robert-Jan Hageman van Dokkumer Vlaggen Centrale blikt terug op een intensieve en goede samenwerking tussen twee specialisten in Nederland.

“De communicatie met MediaCT is zeer goed. Ze reageren snel op vragen en denken mee met onze medewerkers. Het is prettig om te ervaren dat het webbureau op elke vraag een passend antwoord kan geven. Moeilijkheden worden niet vermeden. En een kwalitatief eindresultaat staat altijd voorop. We zijn dan ook zeer tevreden met Tjitte Folkertsma en zijn team. Ze kunnen snel schakelen en werken planmatig. Samen met onze medewerkers hebben ze in een zeer kort tijdsbestek een prachtig resultaat neergezet waar we trots op mogen zijn.”

De toekomst
“We verwachten veel van onze nieuwe portal en zullen deze zeker doorontwikkelen. Het gebruikersgemak staat daarbij altijd voorop. Onze klanten moeten eenvoudig de weg kunnen vinden naar de gewenste informatie of het juiste product. En hebben ze online hulp nodig, dan kijken onze medewerkers eenvoudig met ze mee via de chatfunctie. Zo kunnen we goed advies ook via het web waarmaken,” aldus Hageman.

Dokkumer Vlaggen Centrale ziet dat er steeds meer bestellingen worden geplaatst vanaf mobiele apparaten. Daarom wordt dvc.nl binnenkort door MediaCT ook geschikt gemaakt voor tablet en mobiel.

“De webwinkel van DVC is het resultaat van een goed doordachte doelstelling en een evenwichtige samenwerking.”
Robert-Jan Hageman, algemeen directeur Dokkumer Vlaggen Centrale.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.dvc.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +