Dagblad v/h Noorden

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2010

Bij de Noorderlingen zal meteen een belletje gaan rinkelen bij het lezen van deze twee namen; De Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden. NDC mediagroep heeft voor beide kranten een webwinkel laten ontwikkelen en doet zo intrede in de wereld van de e-commerce. De shops bieden een breed assortiment van variërende producten. NDC wilde een boost geven aan beide shops door een restyling van de shops en MediaCT was, door een al eerdere goede samenwerking, de perfecte partner om deze boost door te voeren.

MAGENTO ENTERPRISE
De Enterprise editie van Magento biedt unieke mogelijkheden op het gebied van marketing, bezoekers segmentatie en productbeheer. Magento Enterprise biedt een aantal features die worden gehanteerd. Zo kun je de rollen en rechten per beheerder instellen en promotionele acties zoals een spaarsysteem, cadeaubonnen en het indelen van klanten in groepen, bijvoorbeeld VIP klanten toevoegen. Het design is volledig gerestyled. Zo is het wireframe en de inhoud veranderd en is de kleursamenstelling aangepast. Naast de restyling van de webwinkels, is ook het assortiment aanzienlijk uitgebreid. Er zijn veel verschillende categorieën en producten toegevoegd. Zo kan je nu ook bij de shops terecht voor een goede fles wijn, huishoudelijke apparatuur en zelfs voor een compleet verzorgde reis! Ook zijn er meer dan 80.000 boeken aan het assortiment toegevoegd. MediaCT heeft een koppeling ontwikkeld tussen het Centraal Boekhuis en beide webwinkels. Dit maakt het mogelijk om alle boeken uit de het Centraal Boekhuis te verkopen op beide shops.

RESULTAAT
De shops worden zeer goed ontvangen door de consument. De conversie van beide webwinkels ligt nu al tussen de vijf en tien procent. Dit is een geweldige score voor webwinkels die net online staan. Dit komt onder andere door de reclame die in de krant wordt gemaakt voor de webwinkels. Zo maken de kranten optimaal gebruik van de combinatie van offline adverteren en online verkopen. Beide webwinkels draaien een omzet die boven verwachting is.
Bekijk deze Magento webshop: http://webwinkel.dvhn.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +