Bouwmarkttotaal

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2013

BigBridge heeft onlangs een zeer uitgebreide multi-store opgeleverd. Deze Magento shop is actief in 3 landen en levert tuinhuisjes, blokhutten en allerlei opbergmaterialen voor in huis en in de tuin. Voor bouwmarkttotaal is een geheel nieuw ontwerp gerealiseerd en zijn een aantal standaard Magento functies met toevoegingen van maatwerk verbeterd.


Afrekenen


Een van deze verbeteringen is het afrekenproces. Standaard zijn dit 5 tot 6 stappen die doorlopen moeten worden. Deze zijn teruggebracht naar slechts 3 stappen, te weten: Gegevens invullen, Betaalmethode selecteren, Bestelling controleren. Er is bewust niet gekozen voor de OneStepCheckout, deze kan met hoge aankoopbedragen juist minder goed werken dan afrekenen in verschillende stappen.


Affiliate marketing en vergelijkingssites


Om het aanbod zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen zijn er diverse mogelijkheden. Een (vrijwel) geautomatiseerde oplossing is het aanmaken van diverse xml-datafeeds, waarmee websites als Beslist.nl, Vergelijk.nl, maar ook affiliate sites op een gemakkelijke manier up-to-date kunnen worden gehouden van het actuele aanbod. Deze bestanden worden iedere dag opnieuw gegenereerd en voorzien van bijvoorbeeld prijswijzigingen en nieuwe producten. Zo kunnen de aangesloten websites altijd beschikken over actuele informatie.


Integratie DPD pakketservice


Om de bestellingen naar de klant te kunnen versturen heeft Bouwmarkttotaal gekozen voor DPD pakketservice. Dit is een programma waarmee de webwinkelier vanaf de eigen pc pakketten kan aanmelden en etiketten kan afdrukken. Deze koppeling werkt op basis van een exportbestand en bespaart de nodige tijd en voorkomt fouten.


PDF Factuur


De e-mails die Magento stuurt aan de klant, de zgn. ‘transactionele e-mails’ verdienen niet de schoonheidsprijs. Deze e-mailberichten zijn door BigBridge volledig aangepast zodat ook een nette en duidelijke factuur wordt meegestuurd.


Bouwmarkttotaal is momenteel actief met 3 webwinkels in Nederland, België en sinds januari 2014 ook in Duitsland. Daarnaast zal de webwinkel de komende tijd geoptimaliseerd worden om de vindbaarheid in zoekmachines te vergroten.


Bekijk deze Magento webshop: http://www.bouwmarkttotaal.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +