Body & Fit

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2016

Bij de start richtte Body & Fit zich met bodyenfitshop.nl op bodybuilders en actieve fitness-beoefenaars, maar inmiddels is het een begrip voor alle mensen met een gezonde levensstijl. De totale doelgroep is de afgelopen jaren dan ook aanzienlijk vergroot. Middels de pijlers duursport, weight care, voeding en lifestyle-producten richt het bedrijf zich op iedereen die bewuster wil leven.

Naast de Nederlandse shop heeft Body & Fit een Belgische, Franse en Duitse webshop, die gezamenlijk zorgen voor zo'n 10 tot 15% van de orders. In ons land is de voedingsspecialist marktleider, maar in het buitenland valt nog een heleboel te winnen. "In Nederland hebben we veel vaste klanten, waardoor onze conversie zeer hoog is. Kijk bijvoorbeeld maar eens in de sportschool, daar is driekwart van de bidons van ons.”

Bijna tien jaar lang maakte Body & Fit gebruik van een maatwerkoplossing. Maar deze bleek op den duur niet schaalbaar. Enkele jaren geleden stapte het bedrijf daarom over op Magento. Vanwege de flexibiliteit van het platform, de snelle time-to-market én de mogelijkheid om tienduizenden producten te presenteren, koos Body & Fit voor Magento Enterprise. Ook de goede reputatie van de software en de optie om multistores aan te maken die eenvoudig vanuit één database te bedienen zijn, vielen destijds in de smaak.

Sinds 2015 werkt Body & Fit samen met MediaCT. In oktober 2016 ging de nieuwe webshop live in Nederland. Daarvoor werd er al een proef gedaan met de Duitse site, die in februari 2016 werd gelanceerd.Hoewel Body & Fit zelf de nodige technische kennis in huis heeft, vindt Fritjof het prettig dat MediaCT de regie heeft over de techniek. "We hebben zelf veel kennis in huis en we hebben ook een aantal gesprekken gehad met full-service-bureaus. De omschrijving van zo'n bureau klinkt veelbelovend, maar in de praktijk zijn ze vaak net niet voldoende gespecialiseerd. MediaCT weet waar het goed in is: het bouwen en onderhouden van Magento-shops. Met de volumes, snelle ontwikkeling van de markt en complexe materie van open source is dat specialisme echt noodzakelijk."

Het grote voordeel van een open source-oplossing als Magento is dat er altijd wel plugins of andere aanvullende mogelijkheden zijn. Maar hierdoor krijg je wel met codes van verschillende ontwikkelaars te maken, die ook nog eens continu kunnen veranderen. "We laten het liefst alle extensies ontwikkelen door één partij, zodat ze met elkaar compatible zijn. Maar soms is dat onlogisch. De ontwikkeling van de plugin van PostNL regelt dat bedrijf bijvoorbeeld zelf. Om toch eenheid te houden in het systeem is MediaCT eindverantwoordelijk voor alle techniek. Dan is het fijn dat zij echte specialisten zijn, die zich hier dag in dag uit mee bezighouden."


Bekijk deze Magento webshop: https://www.bodyenfitshop.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +