Benifit-shop

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2011

Met meer dan 5000 artikelen trekt Benifit-shop.nl maandelijks meer dan tienduizenden bezoekers. Benifit-shop.nl is gespecialiseerd in de verkoop van professionele fitnessapparatuur, vechtsportartikelen en voedingssupplementen. De succesvolle onderneming bestaat ruim vijftien jaar en heeft, naast de webwinkel, een bekende showroom in Groningen. Affiniteit met sport en persoonlijke ervaring staan hoog in het vaandel en dit uit zich in de content strategie van de webwinkel. Zo wordt er veel aandacht besteedt aan productdemonstraties en worden er sport- of productgerelateerde workshops georganiseerd.
De webwinkel Vechtsportonline.nl is ontstaan vanuit Benifit-shop.nl vanwege de wens om een gerichter publiek te bedienen. De webwinkel is gespecialiseerd in vechtsportartikelen voor onder andere judo, karate, kickboksen en nog vele andere vechtsporten.
Klaas Akkerman had als doel zijn webwinkels om te zetten naar Magento om in de toekomst de internationale markt beter te kunnen betreden. Daar is eerst een beheersing en ervaring met Magento in de Nederlandse shop voor nodig. Om dit te realiseren is er gekozen voor een samenwerking met MediaCT.

PROJECTOVERZICHT
Er heeft intensief overleg plaatsgevonden tijdens het inventariseren van de wensen van Benifit-shop.nl en Vechtsportonline.nl. Er is een marketing adviesplan opgesteld waarin geadviseerd is op het gebied van SEO, affiliate marketing, linkbuilding en andere belangrijke factoren voor de webwinkel. De wensen van de bezoekers hebben een belangrijke rol gespeeld. Ook is er een concurrentieanalyse uitgevoerd.
De focus lag op het vergroten van de call to action. Alle design keuzes zijn afgewogen met het oog op de meest optimaal haalbare conversie.
Naast het bouwen van een webwinkels in Magento, zijn er nog drie bijzonderheden. Zo spelen Benifit-shop.nl en Vechtsportonline.nl in op m-commerce met een responsive design, bieden beide webwinkels mogelijkheden voor business to business (B2B) en is er gekozen voor een integratie van Parcelware.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.benifit-shop.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +