Belga Fietsen

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2015

Met 2900m2 aan winkelruimte de grootste fietsspecialist van Noord-Nederland. Kwaliteit, service en oprechte aandacht voor de klanten. Daar gaat het om bij Belga Fietsen. Waarschijnlijk verklaart dit de goede match die wij hebben. Een mooie samenwerking, met een mooi resultaat: een geheel vernieuwde webshop.


Belga Fietsen was in een tweetal opzichten hard toe aan een nieuwe webshop. Enerzijds werkte de bestaande koppeling tussen VMSII en Magento niet naar tevredenheid en anderzijds liep de webshop achter op het gebied van UX.

Een mooie uitdaging voor Winning Webshops.


De ShopConnector heeft inmiddels in menig webshopproject zijn waarde bewezen. Dankzij de nauwe samenwerking met Vendit zijn wij in staat een naadloze koppeling te realiseren tussen het kassasoftware systeem VMSII en Magento.

In het geval van Belga Fietsen ging het echter niet om één winkel met één voorraad, maar om een drietal winkels met ieder een eigen voorraad.


De ShopConnector plugin is uitgebreid met vestigingsinformatie waardoor het mogelijk is om op de webshop de voorraad per vestiging te tonen. De klant kan hierdoor precies zien in welke vestiging hij de fiets vooraf nog kan komen bekijken.

Om de grote variatie in het assortiment goed en duidelijk in de webshop over te laten komen is er maatwerk uitgevoerd zodat alle kenmerken van de producten op de juiste manier weer gegeven kunnen worden.


Eerste resultaten

In de eerste weken na livegang laat de nieuwe webshop direct mooie resultaten zien. Het conversie percentage is met ruim 100% gestegen ten opzichte van de vorige webshop!

Het responsive design bewijst daarbij ook zijn waarde. Puur voor het tabletgebruik ligt de stijging in de conversie zelfs op 282% en tegen 1 order via een mobiel in de laatste periode van de oude webshop stonden er na 2,5 week al 13 orders via de nieuwe webshop!


In een uitstekend verlopen samenwerking met BeatSeconds is uitgebreid aandacht besteed aan de performance van de nieuwe webshop. Er zijn uiteindelijk diverse caching modules geïnstalleerd en geoptimaliseerd met een bevredigend resultaat.


Bekijk deze Magento webshop: http://www.belgafietsen.nl
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +