Banierhuis

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2017

Banierhuis is de grootste fietsspecialist van Midden-Nederland met 8 vestigingen in de omgeving van Utrecht. Om de klanten optimaal te kunnen bedienen is er onlangs een compleet vernieuwde Magento 2 webshop gelanceerd.


De vraag

De customer journey verloopt tegenwoordig vaak via meerdere off – en online kanalen. Zeker in de fietsenbranche! Dit vergt een omnichannel aanpak voor bedrijven: aanwezigheid en zichtbaarheid binnen ieder kanaal, op ieder moment. Dit geldt ook voor Banierhuis.


De samenwerking tussen Banierhuis en eDifference startte in 2012. Banierhuis begon in 2013 met het online plaatsen van het volledige assortiment nieuwe en gebruikte fietsen. Dit met goede resultaten rondom online vindbaarheid en aanwezigheid binnen zoekmachines tot gevolg. Het gevolg

daarvan was dat er weer meer consumenten naar de winkels in Utrecht toekwamen die aangaven de website bezocht te hebben. Zoals bekend aan verandering en e-commerce hand aan hand, ook bij Banierhuis. De website bleek niet langer aan te sluiten op het veranderende gedrag van de klant. De customer journey veranderde. Men kon bijvoorbeeld geen online bestelling plaatsen, winkelvoorraden waren niet inzichtelijk en het webdesign was toe aan vervanging.


Het internet maakt de fietsenmarkt veel transparanter en het maakt consumenten prijs bewust. Dat maakt het retail landschap uitdagend. consumenten oriënteren zich bijvoorbeeld eerst online en gaan dan pas naar een fietsenwinkel voor advies of een testrit. Maar ook fabrikanten krijgen een hoge (online) zichtbaarheid binnen de oriëntatiefase van de consument. Zij benaderen de consument vaak zelfs direct met hun producten. En dan zijn er nog concurrenten die de markt domineren met webshops en zich opstellen als prijsvechters. Kortom, een dynamisch retail landschap. Hoe pak je dit aan? Met een duidelijke visie, een slim doordachte bedrijfsstrategie en met een gesmeerde omnichannel bedrijfsvoering.


Magento 2: een platform met omnichannel power voor de toekomst

Om beter in te kunnen spelen dergelijke omnichannel vraagstukken en om online successen te boeken is gekozen voor realisatie van een professionele webshop. Om de positionering en propositie van Banierhuis uit te kunnen dragen is een maatwerk Magento 2 gerealiseerd. De Magento 2 webshop is in staat om met de onderneming mee te groeien, daarnaast kan Banierhuis profiteren van de vele e-commerce oplossingen die het platform te bieden heeft. Er is ingezet op een nog betere vindbaarheid in de zoekmachines en een verbeterde gebruikerservaring. Met de nieuwe webshop is de informatievoorziening rondom aanschaf van een fiets richting de consument sterk verbeterd. Ook in de toekomst zal hier

aandacht aan besteed blijven worden. Een volgende stap is om nog meer aanwezig te zijn in verschillende kanalen die de consument binnen de customer journey gebruikt. Banierhuis wil daar zijn, waar de consument hen nodig heeft. Dit alles met als doel om fietsplezier te leveren!


Nieuwsgierig geworden naar de Magento 2 website van Banierhuis? Bekijk de case verder op https://www.e-difference.nl/cases/banierhuis/


Bekijk deze Magento webshop: https://www.banierhuis.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +