BabyPlanet

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2017

BabyPlanet is opgericht in 1953 door de vader van de huidige eigenaren van het bedrijf. Dit familiebedrijf is gestart in Drachten als een kleine fysieke winkel van 80 vierkante meter, gevuld met babyartikelen. Het bedrijf staat bekend om hun uitstekende service en gastvrijheid.


Babyplanet telt inmiddels 5 megastores in het noorden van Nederland en een Magento webshop die toe was aan een upgrade.


Magento 2 als nieuwe fundatie voor de nieuwe omnichannel strategie


BabyPlanet was bekend met Magento omdat hun vorige webshop in Magento 1 was gebouwd. Deze shop was gebouwd op de overtuiging dat de shop moest dienen om bezoekers naar de 5 fysieke winkels te trekken. In 2016 hebben ze bij BabyPlanet een nieuwe e-commerce manager in de arm genomen die direct door had dat er veel te winnen was op e-commerce vlak. Het hele fundament van de gedachte waarop de shop was gebaseerd werd onder de loep genomen en zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan met een nieuwe Magento 2 omgeving op basis van de nieuwe omnichannel strategie. De fysieke winkels hebben nu een ondersteunende functie in de customer journey en de shop is gericht op Nederland en België.


We zijn begonnen met solide sessie om een blueprint te maken van het nieuw Magento 2 omnichannel platform. De webshop moest de grootste winkel worden van 6 winkels die BabyPlanet nu telt. Nadat het fundament was gelegd in de blueprint zijn we aan de slag gegaan met het design van de nieuwe webshop. We hebben alle onderdelen van de webshop in aparte onderdelen uitgewerkt in visuele elementen om de implementatie hiermee te vergemakkelijken.


De nieuwe front end is volledig custom gebouwd en responsive opgebouwd met SASS. De e-commerce manager van Babyplanet heeft omschrijft onze samenwerking als volgt:


Voor het slagen van het Business Development plan voor BabyPlanet is de samenwerking met een goede partner essentieel. Guapa dus!


-Jan Arend Koelstra, E-commerce Director bij BabyPlanet-


Bekijk deze Magento webshop: https://www.babyplanet.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +