AutoStyle

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2013

“Wij, van Autosport Tepper B.V, zijn super tevreden over de samenwerking met MediaCT. Dit team van jonge mensen is in staat om de wens van een klant te vertalen naar een technisch hoogwaardig product. Dit alles uiteraard volledig volgens de Magento normen. Door de complexheid van het project AutoStyle.nl heeft MediaCT behoorlijk wat technische hoogstandjes moeten uithalen. Doordat zij de expertise in eigen huis hebben, komen zij snel met oplossingen.” – Roberto van Bockel, Marketing Manager AutoStyle

Autosport Tepper B.V is dé specialist op het gebied van autotuning en cardesign producten met een groot aantal dealers als afnemers. AutoStyle.nl dient als groothandel en biedt met de realisatie van het project voor meer dan 200 unieke dealers de webshop aan als platform om de producten in een dealer gepersonaliseerde omgeving te verkopen. Door middel van een postcode check wordt de dichtstbijzijnde dealer geselecteerd. De webshop omgeving per dealer is volledig vormgegeven in de look en feel van de dealer zelf. Dit d.m.v het kleurgebruik en het gebruik van een eigen logo. De 200 dealers tonen dezelfde catalogus met daarin 36.000 verschillende producten.

De doelstelling van AutoStyle.nl

De doelstelling van AutoStyle.nl is om dealers een webwinkel platform te bieden waar onder de eigen dealernaam het assortiment van AutoStyle online verkocht kan worden. AutoStyle wil bereiken dat de verkoop van producten gaat via de dealer die aangesloten is bij het AutoStyle platform. Het voordeel voor de dealer is dat zij direct aan de consument online kunnen verkopen en dat AutoStyle de distributie en de opslag van de bestellingen geheel op zich neemt. De dealer hoeft zelf geen dure webshop te laten bouwen, heeft geen opslagplaats nodig en hoeft ook niet de distributie van producten te regelen. De bestellingen die via de dealerwinkelzichten worden gedaan komen binnen in het systeem van AutoStyle die verder volledig zorg draagt voor de orderafhandeling.

‘‘Het toevoegen van de vele winkelzichten voor al onze dealers, de ontwikkeling van de postcode Dealer-Selector, het omvangrijke assortiment en andere technische vraagstukken, hebben de mensen van MediaCT er niet van weerhouden om de webshop, volledig volgens afspraak, op tijd op te leveren. Ook voor de doorontwikkeling van de webshop kunnen wij rekenen op de professionele benadering van dit enthousiaste team.’’ – Roberto van Bockel, Marketing Manager AutoStyle

Voor de realisatie van dit complexe project heeft MediaCT veel technische ontwikkelingen uitgevoerd voor AutoStyle.nl. MediaCT heeft nieuwe extensies ontwikkelt en bestaande extensies geïmplementeerd.

Selecteer een dealer via de postcode Dealer Selector.

De website van AutoStyle.nl maakt gebruik van de pop-up genaamd de ‘E-Store Locator’. Middels de E-store Locator selecteert de consument bij binnenkomst op AutoStyle.nl een dealer op basis van een postcode check. Na het invullen van de postcode check worden de dichtstbijzijnde dealers in een overzicht geselecteerd. Een cookie binnen de website onthoudt de gegevens van de consument. Op deze manier hoeft bij een volgend bezoek niet nogmaals een postcode te worden ingevoerd en wordt de consument direct naar de dichtstbijzijnde dealer toegeleid.

200 winkelzichten beheren vanuit één overzicht

Om het project AutoStyle.nl te kunnen realiseren heeft MediaCT een speciale extensie ontwikkeld genaamd de ‘Dealer Manager’. De Dealer Manager extensie zorgt voor efficiëntie en overzichtelijkheid binnen het Magento systeem. Alle winkelzichten van de dealers worden in een overzicht weergegeven. De extensie maakt het voor AutoStyle mogelijk om vanuit het systeem dealers toe te voegen, te beheren en aanpassingen door te voeren.

Soepele gegevensuitwisseling bepalende succesfactor – Aequalis extensie

Voor Autostyle.nl heeft MediaCT een krachtige en bewezen koppeling met hun ERP systeem gerealiseerd middels de speciale ‘Aequalis extensie’. Deze koppeling is gemaakt op basis van de door MediaCT speciaal ontwikkelde Aequalis module waarbij de berichten onderling worden uitgewisseld via een Enterprise service bus (ESB). Via de koppeling worden de datastromen van het assortiment, voorraad, bestellingen en klanten gesynchroniseerd. Deze module zorgt voor de ontvangst, validatie en aanvulling van de gegevens en zorgt voor een optimale verwerking van de gegevens naar Magento. Zo kan Autostyle.nl worden gevoed met de meest recente productinformatie en kunnen de verkoop- en klantgegevens worden uitgewisseld. Hierbij ligt de focust op de optimale beleving voor de bezoeker van de webshop.

Soepele gegevensuitwisseling is de basis voor een vlotte afhandeling van de orders en is hiermee een bepalende succesfactor voor de koopervaring van de klant. Het grote voordeel van Aequalis is dat de koppeling in staat is datavalidatie en dataverrijking toe te passen, waardoor de foutmarge behoorlijk daalt. De koppeling voorziet daarnaast in foutmeldingen mochten er onvoorziene problemen ontstaan in de dataimport wat Autostyle.nl in staat stelt snel en effectief te reageren.

AutoStyle bedient de Benelux met de Fallback Store Extensie

AutoStyle.nl bedient de Benelux. De winkelzichten van AutoStyle.nl worden zowel in het Nederlands, Frans als in het Belgisch weergegeven. De Fallback Store Extensie zorgt ervoor dat vertalingen en catalogus wijzigingen voor al de 200 winkelzichten maar een keer ingevoerd hoeft te worden in Magento. De vertaling wordt vervolgens in alle 200 winkelzichten in een keer doorgevoerd.

Zoekfunctionaliteit toont zeer uitgebreide zoekresultaten

Binnen AutoStyle.nl is een uitgebreide zoekextensie gebouwd. De zoekfunctionaliteit toont niet alleen het productaanbod maar toont ook de hoeveelheid zoekresultaten die een zoekopdracht omvat. MediaCT heeft in de zoekfunctionaliteit een gelaagde navigatie geïmplementeerd om de standaard functionaliteit uit te breiden. Typt de consument bijvoorbeeld het woord rood, dan geeft de zoekfunctionaliteit alle zoekresultaten weer met het woord rood daarin, onderstaand voorbeeld geeft een mooi overzicht weer hoe de zoekextensie werkt. Het gebruiksgemak van de zoekfunctie zorgt ervoor dat de consument gemakkelijk de producten kan vinden die hij zoekt en verkleint het afhaakpercentage binnen de webshop.

Het resultaat

Met de realisatie van het AutoStyle.nl project wordt de consument de mogelijkheid geboden producten aan te schaffen uit één van de grootste automotive thuiswinkel collecties van de Benelux. Het project AutoStyle.nl was een uniek en nieuw project met maar liefst 200 winkelzichten. Veel technische hoogstandjes zijn ontwikkeld en doorgevoerd waardoor de consument sneller kan bestellen en het afhaakpercentage kleiner wordt. De 200 verschillende winkelzichten kunnen door de speciale Dealer Manager efficiënt worden beheerd en de Aequalis extensie zorgt ervoor dat de productvoorraad automatisch wordt gesynchroniseerd en toegevoegd aan de 200 winkelzichten.

AutoStyle.nl is een innovatief en vooruitstrevend project dat door een goede technische implementatie mogelijk is gemaakt.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.autostyle.nl/
Deze webshop is mede mogelijk gemaakt door:
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +