AluminiumShop

Magento editie: Open Source
Jaar van livegang: 2012

Via de webshop kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week uw bestellingen plaatsen. U betaalt het materiaal per millimeter (geen standaard lengte en dus geen reststukken), recht of verstek gezaagd, altijd alles exact op maat…. Dit maakt ons uniek in de markt en vele klanten weten dit te waarderen.

Wij zijn in 2008 begonnen met AluminiumShop.nl. Hoewel het opzetten van een webshop niets bijzonders was, liepen wij al snel tegen enkele zaken aan die het maken van een webshop voor de bouw ingewikkelder maakt. Zo verkochten toen (en nu nog steeds) 9 van de 10 webshops simpel gezegd een doos met inhoud. De inhoud doet er vanuit het oogpunt van de techniek niet zo veel toe. Of er in de doos nu schoenen zitten of een televisie: de doos heeft een bepaalde inhoud en een bepaalde prijs en deze kan via Internet verkocht worden. In de bouw is dit principe ook toe te passen, maar dat blijkt al snel verre van optimaal te zijn. Zo worden aluminium buizen meestal per 6 meter gefabriceerd. Wij kopen deze buizen ook in per 6 meter. Maar lang niet iedereen zit te wachten op een buis met zo’n lengte. De particulier die bijvoorbeeld een buis nodig heeft voor een verbouwing zou maar 1 meter nodig kunnen hebben.

Veel van de partijen die in 2008 via Internet aluminium aanboden, deden dit dan ook met een standaard lengte van bijvoorbeeld 2 meter. De buis van 6 meter die men binnenkreeg vanuit de fabriek werd in stukken van 2 meter gezaagd en deze werden verkocht. De klant mocht zelf de buis verder op maat maken. Door deze standaardisatie van de afmetingen werden er in feite dus gewoon ”dozen met inhoud” verkocht. Dat dit het voor de klant onnodig duur en onhandig maakte was duidelijk, maar er was ook weinig aan te doen. De meeste webshops maken gebruik van een standaard pakket en deze zijn nu eenmaal slechts ingericht op de ”doos met inhoud”. Wij wilden dit anders doen. Wij wilden elke lengte aanbieden. Alles van 10 millimeter tot 6 meter moest te bestellen zijn en moest men op maat kunnen ontvangen. Dit maakte het vanuit technisch oogpunt wel een grote uitdaging. Hoe moesten wij dit aanpakken? Is er een standaard webshop pakket te vinden dat dit kan? Of moeten wij zelf een webshop gaan maken?
Bekijk deze Magento webshop: http://www.aluminiumshop.nl
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +