Alflora

Magento editie: Commerce
Jaar van livegang: 2014

Alflora wil haar klanten ondersteunen door de mogelijkheid te bieden om op elk moment van de dag en vanaf elke plaats bestellingen te doen. Daarnaast wil Alflora een omgeving creëren die bloemisten ondersteund op het gebied van trends en ideeën aan de hand van Visuals en informatie. Deze combinatie moet uiteindelijk meerwaarde bieden aan de klanten, zodat Alflora meer klanten aan zich kan binden.

Op basis van Magento is een B2B portal ontwikkeld die de klanten gemak en de mogelijkheid biedt om altijd en overal artikelen te bestellen. De webshop is namelijk ook voorzien van een responsive webdesign. De bestelling kan vervolgens naar keuze worden bezorgd of afgehaald in een filiaal. Daarnaast kan de klant via zijn/haar ’mijn account’ deel van de webshop de actuele orderstatussen inzien, historische orders bekijken en eventueel opnieuw een bestelling plaatsen. Ook is er ruimte gecreëerd voor advies aan de bloemisten in de zin van zogenaamde ’stijlkaarten’. Hier kan de klant geïnspireerd worden door de nieuwste trends en ideeën op het gebied van bloemsierkunst. Bovendien is het mogelijk het assortiment te bekijken via bepaalde thema’s, zoals geboorte, huwelijk of valentijnsdag. De Magento webshop biedt de klant gemak en de mogelijkheid om op elk moment artikelen te bestellen. Deze kunnen vervolgens worden bezorgd of worden opgehaald in combinatie met een bezoek aan een filiaal.Hiermee levert Alflora een meerwaarde voor haar klanten.

In een vervolgfase zal de webshop geïntegreerd worden met een ERP omgeving voor een naadloze aansluiting tussen front- en backoffice.

Enkele functionaliteiten:
• Responsive webdesign; De webshop is geschikt voor mobiele apparaten (PC, tablet, mobile) en diverse beeldformaten.
• ERP-integratie; Na de integratie met het ERP-pakket kan de voorraad per filiaal worden opgevraagd.
• Offertefunctionaliteit; De klant kan een offerte aanvragen voor bepaalde artikelen.
• Filialenmodule; Filialen worden gepresenteerd op een interactieve kaart met een lijst- en detailpagina. Denk hierbij aan adres en
contactgegevens, maar ook openingstijden en bijzondere evenementen zijn hier te vinden.
Bekijk deze Magento webshop: http://www.alflora.nl
Je eigen Magento shop(s) promoten? Voeg 'm toe!
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +