Showcase uitgelicht: Soak

feb
10
2017

Het is weer tijd om een showcase onder de loep te nemen. Deze keer lichten we een showcase van Guapa uit. Het gaat om de website Soak.nl. Volgens Guapa moet een stevig e-commerce platform de basis gaan vormen voor de enorme groei ambities van Soak. Zo heeft Soak een eigen assortiment, meerdere (eigen) merken in verschillende landen en zet zij grote on- en offline media campagnes uit om haar naamsbekendheid te vergroten. Tijd dus om te bekijken wat Guapa voor Soak betekend heeft.

“Een e-commerce platform met ambities”

Soak bestaat nog niet heel lang maar zijn begonnen met enorme ambities. De eerste gesprekken tussen Soak en Guapa vonden plaats in 2015 en waren onderdeel van een gedegen zoektocht naar een platform die de tomeloze ambities van deze nieuwkomer konden waarmaken. Er is goed gekeken naar de keuze voor het platform en de keuze van de partner met wie het platform zou worden gebouwd. Samen met Magento hebben we Soak kunnen overtuigen van de voordelen van het platform en de expertise van de Enterprise Partner. Een nieuw kantoor in Deventer, allemaal nieuwe mensen in dienst, assortiment inkopen en ondertussen nog even een behoorlijk omvangrijk Magento Enterprise platform bouwen, als je het ons vraagt een enorme uitdaging die ze bij Soak met beide handen aanpakken.

Bekijk soak.nl 

Quote

“We zochten een partner die het vooral aandurfde om onze serieuze ambities, snel en schaalbaar in de markt te zetten, zonder nodeloos geld te verspillen in zaken die we niet gaan gebruiken. Na een lange zoektocht qua partijen en systemen hebben we in Guapa, samen met Magento 2, dat gevonden.”

– Bas ten Kate – Bubblemaster –

Soak wilde een platform voor groei

SOAKEerst maar eens geld verdienen en dan doorontwikkelen. Dat was de kern van de vraag die bij ons is neergelegd. Zo snel mogelijk live met een minimum viable product en daarna doorontwikkelen om de groei voor te kunnen blijven. Magento Enterprise bleek het beste aan te sluiten bij de wensen en eisen van Soak. Na een intensief traject met externe partner voor design en europese positionering van het merk is er gekozen voor een merk die door de Engelse moeder was uitgewerkt en hebben ze vanuit Soak Nederland zelf het design gemaakt.

Snelheid en schaalbaarheid

Soak is een pure online player die nog geen webshop had voor de Nederlandse markt. Om de ambities, de daarbij behorende bezoekers stroom en een behoorlijke groei aan te kunnen is er gekozen voor een snel en schaalbaar pakket in de vorm Magento Enterprise 2 en een gedegen hosting platform in de vorm van Amazon cloud hosting bij technology partner Rackspace.

Koppelingen en maatwerk
Magento 2 is uitstekend te koppelen met externe pakketten en dat hebben wij in dit geval ook voor Soak SOAKmogen realiseren. Zo draaien er op dit moment koppelingen met Mailplus, RobinHQ en worden er nog koppelingen gebouwd met het DC, PIM en ERP pakketten. Daarnaast puilt de Magento 2 shop nu al uit van het maatwerk en zullen wij hier in de langdurige samenwerking alleen nog meer van mogen gaan toevoegen.

Roadmap en groei

De roadmap van Magento past goed in de groeistrategie van Soak en in de samenwerking met Guapa. Het sluit in veel gevallen aan op de wensen en eisen en valt als een puzzel samen met het maatwerk dat wordt gebouwd in samenwerking met Enterprise Partner Guapa B.V.

Bovenstaande tekst is afkomstig van www.guapa.nl 

Bekijk de showcase van Soak hier. Heb jij een bedrijfsprofiel en wil je ook graag dat jouw showcase uitgelicht wordt op de homepage? Stuur dan de showcase met bijbehorende tekst naar nadja@dutchento.org.

Nadja van Dijk

Nadja van Dijk

Nadja is online redactiecoördinator bij Dutchento. Dit houdt in dat zij content voor de website bedenkt, creëert en schrijft, maar ook aangeleverde content op het juiste moment en op de juiste plek online zet. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de social media, nieuwsbrieven en is zij het contactpersoon voor bedrijven en particulieren. Tevens is Nadja medeverantwoordelijk voor de communicatie & marketing rondom Meet Magento Nederland.
Nadja van Dijk
Nadja van Dijk
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +