Showcase uitgelicht: Rozenkelim

mrt
17
2017

Vandaag is het weer tijd voor inspiratie. We gaan een nieuwe showcase uitlichten. Deze keer gaat het om een showcase van Adwise: Rozenkelim. Rozenkelim koos voor de overstap naar Magento 2, met oog op verdere groeimogelijkheden in de toekomst.

Onderstaande tekst is afkomstig van de website van Adwise

Over Rozenkelim

Rozenkelim importeert vintage vloerkleden uit Moldavië, Marokko, Turkije en Iran. Met een eigen netwerk van betrouwbare leveranciers in deze landen kiest Rozenkelim de mooiste exemplaren uit. Gemiddeld zijn de kleden tussen de 30 en 80 jaar oud en zijn alle kleden, met uitzondering van de replica kleden, uniek.

Sinds enige tijd heeft Rozenkelim een showroom geopend in Hillegom, waar constant zo’n 500 kleden te bekijken zijn. De showroom blijkt een echte aanvulling te zijn en enorm bij te dragen aan de totale groei van het bedrijf.

Overstap naar Magento 2

Al enkele jaren draaide de webshop van Rozenkelim op Magento 1. Toen daar in november 2015 het langverwachte vervolg van dit open source e-commercepakket verscheen, werd al snel duidelijk dat Magento 2 voor Rozenkelim de beste optie is met oog op verdere groeimogelijkheden in de toekomst.

Rozenkelim

Aanpak

Een simpele upgrade van Magento 1 naar Magento 2 is niet mogelijk, aangezien Magento 2 een compleet andere opbouw heeft. Om te beginnen heeft Adwise daarom samen met Rozenkelim geïnventariseerd wat de huidige functionaliteiten zijn binnen de webshop, welke modules er gebruikt worden en welke al beschikbaar zijn voor Magento 2. Tevens is de hoeveelheid maatwerk in kaart gebracht.

Webshopontwikkeling

Nadat de functionaliteiten zijn bepaald en Adwise een stukje redesign heeft doorgevoerd, kon de ontwikkeling van de webshop beginnen. Daarbij was het tevens wachten op het beschikbaar komen van belangrijke, essentiële modules, die lange tijd nog niet geschikt waren voor Magento 2. Uiteraard moest belangrijke data, bijvoorbeeld de productinformatie, worden overgeheveld naar de nieuwe Magento 2 omgeving.

Jeroen Slokker (Rozenkelim.nl): ‘De overstap naar Magento 2 overtrof alle verwachtingen. De orders kwamen direct vlekkeloos binnen.’

Na livegang van de webshop op Magento 2 is er gestart met de doorontwikkeling. Zo wordt er een one step check-out geïmplementeerd, de mogelijkheid om een wishlist samen te stellen zonder dat hiervoor een account nodig is en staan koppelingen met diverse systemen op onze backlog.

Bekijk deze Magento webshop hier. Heb jij een bedrijfsprofiel en wil je ook graag dat jouw showcase uitgelicht wordt op de homepage? Stuur dan de showcase met bijbehorende tekst naar nadja@dutchento.org.
Nadja van Dijk

Nadja van Dijk

Nadja is online redactiecoördinator bij Dutchento. Dit houdt in dat zij content voor de website bedenkt, creëert en schrijft, maar ook aangeleverde content op het juiste moment en op de juiste plek online zet. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de social media, nieuwsbrieven en is zij het contactpersoon voor bedrijven en particulieren. Tevens is Nadja medeverantwoordelijk voor de communicatie & marketing rondom Meet Magento Nederland.
Nadja van Dijk
Nadja van Dijk
Delen van deze site zijn (met toestemming) overgenomen van Magento Inc. en vertaald (meer info).
Home Privacyverklaring Gebruiksvoorwaarden Mage.Town
Schrijf je gratis in als lid van de Magento AssociationInschrijven
+ +